Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016


Στο νησί Gouqi, το οποίο ανήκει σε μία συστάδα 394 νησιών με το όνομα Shengsi στο αρχιπέλαγος Zhoushan της Κίνας, υπάρχει ένα μικρό χωριό το Houtou Wan Village όπου  η φύση φαίνεται πως έχει πάρει τα ινία, δημιουργώντας εικόνες που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος!
Το εγκαταλελειμμένο ψαροχώρι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο μιας και έχει σκεπαστεί σχεδόν ολόκληρο από μία πυκνή στρώση κισσών.
Πρόκειται για ένα από τα πολλά χωριά της Κίνας που έχουν καταλήξει “φαντάσματα” εξαιτίας της αστικοποίησης. Παράλληλα, η δύσκολη πρόσβαση σε αυτό, η εξάντληση των πόρων όπως και άλλοι παράγοντες, οδήγησαν στην ερήμωσή του.
Σχεδόν πριν από μισό αιώνα το χωριό σταδιακά εγκαταλείφθηκε, όταν ο μικρός κόλπος δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες του αυξανόμενου αριθμού των αλιευτικών σκαφών. Στο Houtou Wan Village σήμερα κατοικούν ελάχιστοι ηλικιωμένοι οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν και κυκλοφορούν ορισμένοι τουρίστες λάτρεις της φύσης που απολαμβάνουν το πράσινο σε όλο του το μεγαλείο!
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!