Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016


H αγορά ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ανεξέλεγκτη μέχρι την περίοδο της κρίσης του 2008. Οι τιμές των ακινήτων βρίσκονταν στα ύψη κι ιδιαίτερα στο Λονδίνο, όπου το μέσο σπίτι είχε αξία άνω των 550.000 λιρών.
Η εταιρεία συμβούλων ιδιοκτησίας Knight Frank δημοσίευσε την ετήσια έκθεση της, την Πέμπτη, σχετικά με τις παγκόσμιες πόλεις, στις οποίες οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει άνοδο το τελευταίο έτος.
Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα από αυτές:
10. LUCKNOW – ΙΝΔΙΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 16,1%
Βρίσκεται στην περιοχή Uttar Pradesh της βόρειας Ινδίας, το Lucknow έχει δει σημαντικές επενδύσεις από τον παγκόσμιο γίγαντα αυτοκινήτων, Honda , το οποίο άνοιξε πρόσφατα μια νέα μονάδα στην πόλη. Και για το λόγο αυτό, οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης επένδυσης στην πόλη.
9. ΣΜΥΡΝΗ – ΤΟΥΡΚΙΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 16,7%
Η Σμύρνη της Τουρκίας είναι μια άλλη πόλη που έχει δει σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές της τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας σε αύξηση τις τιμές των κατοικιων. Σημειώνεται ότι η πόλη έχει κεντρική δημοτική διαχείριση των οργανισμών κοινής ωφελείας, κάτι το οποίο είναι πολύ σπάνιο στην Τουρκία.
8. ΟΚΛΑΝΤ – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 16,9%
Οι τιμές των κατοικιών στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας έχουν σημειώσει άνοδο τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στο μεγάλο αριθμό των Κινέζων επενδυτών, οι οποίοι δαπανούν μεγάλα κεφάλαια στην αγορά.
7. ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – ΚΑΝΑΔΑΣ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 17,3%
Οι τιμές των ακινήτων στο Βανκούβερ έχουν επίσης αυξηθεί εξαιτίας των επενδύσεων από την Άπω Ανατολή.
6. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΣΟΥΗΔΙΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 17,4%
Η Στοκχόλμη είναι άλλη μια παγκόσμια πόλη που έζησε μέσα στην «τεράστιας φούσκα» των ακινήτων και για το λόγο αυτό έχει υποστεί μια γενική ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά.
5. ΠΕΚΙΝΟ – ΚΙΝΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 17,6%
Η πρωτεύουσα της Κίνας είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομική δύναμη και εξαιτίας αυτής της ανάπτυξης, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί, οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
4. NANJING – ΚΙΝΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 17,8%
Με πληθυσμό οκτώ εκατ. κατοίκους, η πόλη Nanjing φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια εσωτερικής ναυσιπλοΐας στον κόσμο, ενώ είναι ένα βασικό κέντρο για την άσκηση εμπορευμάτων προς και από την ηπειρωτική Κίνα. Μόνο τον Αύγουστο, οι τιμές των ακινήτων στην πόλη αυξήθηκε περισσότερο από 3,4% .
3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΟΥΡΚΙΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 19,6%
Παρά την πολιτική αναταραχή στην Τουρκία, οι επενδυτές από τις χώρες του Κόλπου επενδύουν στην αγορά ακινήτων της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας την αύξηση των τιμών τους.
2. ΣΑΝΓΚΑΗ – ΚΙΝΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 30,5%
Το οικονομικό κέντρο της Κίνας έχει μερικές από τις υψηλότερες τιμές των ακινήτων στον κόσμο , και εξακολουθούν να εκτοξεύονται προς τα πάνω καθώς οι αγοραστές ζητούν να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης από την αναπτυγμένη αυτή πόλη.
1. ΣΕΝΤΖΕΝ – ΚΙΝΑ
Ποσοστό αύξησης των τιμών ακινήτων: 62,5%
Το Σεντζέν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Χονγκ Κονγκ και τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχέως, αποτελώντας ένα κομβικό σημείο για τον τομέα της τεχνολογίας της Κίνας. Πλέον τα ακίνητα βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα οι τιμές να αυξάνονται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο.
Πηγή: fortunegreece.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!