Τρίτη 12 Ιουλίου 2016


Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας Όλιβερ Στόουν, επιστρέφει με το Snowden.

Βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man και το Time Οf Τhe Octopus του Ανατόλι Κουτσερένα αλλά και άπειρα δημοσιεύματα, διηγείται την ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, του Αμερικανού ειδικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος το 2013 παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (ΝSA) στην εφημερίδα The Guardian.

Στον ρόλο του Έντουαρντ Σνόουντεν συναντάμε τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ενώ το καστ συμπληρώνουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Νίκολας Κέιτζ, Ρις Ιφανς και Τζόελι Ρίτσαρντσον.

Η ταινία είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στην Αμερική τον Μάιο που μας πέρασε, όμως αναβλήθηκε για Σεπτέμβρη, οπότε θα συμπίπτει με τα 70ά γενέθλια του Στόουν (για την ακρίβεια μία ημέρα αργότερα από αυτά στις 16 Σεπτεμβρίου).

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν που ξεκινά στις 14 του Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει την ταινία προβάλλοντάς την εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η ταινία δεν θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (31 Αυγούστου- 10 Σεπτέμβρη).

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας καθώς είναι πολύ πιθανό να προβληθεί νωρίτερα τον Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Το Snowden έχει προγραμματιστεί να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου από την Tanweer.



ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!