Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016


Η πληροφορία στη βρετανική Telegraph για την κατασκευή του πρώτου smartphone με την επωνυμία Google στην πλάτη του προέρχεται από ανθρώπους που γνωρίζουν ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ του ιντερνετικού κολοσσού και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

H Google φέρεται να επιζητά μεγαλύτερο έλεγχο στο σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και το λογισμικό ενός smartphone με Google Android. Το σχέδιό της δε, προχωρά με γοργούς ρυθμούς αφού η εφημερίδα αποδίδει σε υψηλόβαθμο στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις την επιπρόσθετη πληροφορία ότι το Google smartphone θα είναι έτοιμο πριν τελειώσει το 2016.

Συνδέει δε την πρόσφατη προσθήκη του Ρικ Οστερλόου πρώην προέδρου της Motorola στο ανθρώπινο δυναμικό της, με σκοπό να ηγηθεί ενός επίσης νέου τμήματος στην εταιρεία που αφορά αποκλειστικά στο hardware.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Google με το Android, ιδίως ως όχημα για την αύξηση των εσόδων της από την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών είναι οι φραγμοί που θέτουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές (ιδίως στην Ε.Ε.).

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ο κατακερματισμός του λειτουργικού συστήματος που δυσχεραίνει τον έλεγχο των εφαρμογών σε κάθε πιθανή διαθέσιμη έκδοση, οι επεμβάσεις των κατασκευαστών που προσθέτουν λογισμικό πάνω από το κοινό περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη ώστε να ξεχωρίσουν μεταξύ του πλήθους Androidών αλλά και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που τα κλειδώνουν.

Με εμφανώς λιγότερες επιλογές από ότι αναμενόταν, η Google ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά το πρώτο αρθρωτό, αναβαθμίσιμο smartphone του Project Ara.

Την αδυναμία πολλών ανθρώπων να χειριστούν με την αφή τα smartphone τους φιλοδοξία να αντιμετωπίσει με επιτυχία η Google, προσθέτοντας στις επιλογές χειρισμού των Android το Voice Access.

Η Google ξεκίνησε το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα φιλόδοξο έργο, το Project Fi, με το οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει όλα τα κακά της κινητής τηλεφωνίας: την ανεπάρκεια κάλυψης παντού από ένα δίκτυο, την αδυναμία αξιοποίησης του ταχύτερου δυνατού δικτύου ανά σημείο, την χρέωση για data όταν υπάρχει δωρεάν σημείο Wi-Fi, τον πονοκέφαλο από την πολυπλοκότητα των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας, το «σοκ του λογαριασμού» από την αδυναμία σωστής πρόβλεψης της χρήσης data, την χρέωση για GB που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, και πολλά ακόμα.

Πηγή: in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!