Τρίτη 7 Ιουνίου 2016


Σύγχυση στους κατοίκους της μικρής πόλης Ντραγκουσένι στη βορειοανατολική Ρουμανία, οι οποίοι επρόκειτο να εκλέξουν δήμαρχο την Κυριακή, προκάλεσαν οι υποψηφιότητες τριών ατόμων που είχαν… το ίδιο όνομα.
Πέρα από τον νυν δήμαρχο Vasile Cepoi, ο οποίος ευελπιστούσε -με την υποστήριξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- να οδηγήσει για τέταρτη φορά το «τιμόνι» της πόλης των 2.500 κατοίκων, δύο ακόμη συνονόματοί του διεκδίκησαν το αξίωμα, μπερδεύοντας τους πολίτες.
Οι δύο άλλοι υποψήφιοι είχαν την υποστήριξη κεντροδεξιών κομμάτων και κινήσεων, με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για τέχνασμα από την πλευρά των αντίπαλων παρατάξεων. «Όταν βρίσκεται στο γήπεδο ο Μέσι, όλη η αντίπαλη ομάδα παίζει εναντίον του», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το BBC.
Όσο για τους δύο άλλους υποψηφίους, απάντησαν πως απλά ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης.
Αν και οι τρεις υποψήφιοι δεν έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, το επώνυμο Cepoi είναι αρκετά κοινό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και το όνομα Vasile είναι από εκείνα που εμφανίζονται συχνότερα στην πόλη.
Πάντως, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν επανεκλογή του… Vasile Cepoi (με τη στήριξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) στη θέση του δημάρχου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!