Σάββατο 25 Ιουνίου 2016


Την ποιότητα της ιταλικής πίτσας επιθυμούν να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα 22 γερουσιαστές, προτείνοντας οι δημιουργοί του δημοφιλούς εδέσματος να περνούν από εξετάσεις πιστοποίησης.
Τα μέλη της Άνω Βουλής της Ιταλίας κατέθεσαν σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τη δημιουργία επαγγελματικού μητρώου των παρασκευαστών πίτσας, στο οποίο θα εντάσσεται κανείς αφού πρώτα παρακολουθήσει 120 ώρες μαθημάτων, σύμφωνα με το Rai News.
Μεταξύ άλλων, οι επίδοξοι δημιουργοί πίτσας θα πρέπει να δώσουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, ενώ τα μαθήματα θα αφορούν την επιστήμη των τροφίμων, την υγιεινή αλλά και… ξένες γλώσσες.
Πάντως, όσοι ήδη έχουν αποκτήσει εμπειρία δέκα ετών αναμένεται να λάβουν αυτόματα την πιστοποίηση, σύμφωνα με τη La Republica.
Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια πίτσες καταναλώνονται καθημερινά στην ιταλική επικράτεια και δηλώνουν ότι στόχος τους είναι «κάθε πίτσα να αποτελεί πρότυπο».
«Δεν υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμό, όσοι παρασκευάζουν πίτσα πρέπει να το αναγνωρίσουν» επισημαίνει ο εμπνευστής του νομοσχεδίου, γερουσιαστής Μπαρτολομέο Αμιντέι, ενώ στέκεται στην παγκόσμια φήμη της ιταλικής πίτσας.
Όπως αναφέρει το BBC, η πρόταση έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη του Συνδέσμου «Γνήσιας Ναπολιτάνικης Πίτσας», ωστόσο αρκετοί χαρακτηρίζουν την προτεινόμενη διάταξη γραφειοκρατική, εκτιμώντας ότι αποθαρρύνει πολλούς νέους μάγειρες.
Πλέον, μένει να φανεί εάν η πρόταση των Ιταλών γερουσιαστών θα τύχει της στήριξης της Άνω Βουλής ή θα μείνει... στο συρτάρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!