Κυριακή 26 Ιουνίου 2016


Σε μία πλωτή πλατφόρμα, στα παγωμένα νερά του Αρκτικού ωκεανού, ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι έπαιξε για πρώτη φορά τη νέα του σύνθεση, αφιερωμένη στην Αρκτική.
Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης παρουσίασε το έργο του «Elegy for the Arctic» (Ελεγεία για την Αρκτική), σε μία ιστορική -αλλά χωρίς θεατές- παράσταση στις 17 Ιουνίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Το πιάνο μεταφέρθηκε με τη συνδρομή της Greenpeace και τοποθετήθηκε σε ένα τεχνητό, ξύλινο «παγόβουνο», μπροστά από τον παγετώνα Βάλενμπεργκριν, στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο.
Μέσω των πλήκτρων του, ο Εϊνάουντι απηύθυνε έκκληση για προστασία της Αρκτικής, της οποίας οι πάγοι λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής.
«Μπορούσα να δω με τα ίδια μου τα μάτια την αγνότητα και την εύθραυστη κατάσταση αυτής της περιοχής, και να ερμηνεύσω ένα τραγούδι που είχα γράψει να παιχτεί στην καλύτερη σκηνή του κόσμου» δήλωσε ο Εϊνάουντι, από το κατάστρωμα του σκάφους «Ανατολή στην Αρκτική», της Greenpeace.
Ο Αρκτικός Ωκεανός, γνωστός και ως Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός, βρίσκεται στην περιοχή του Βόρειου πόλου και αποτελεί τον μικρότερο και ο πιο ρηχό από τους πέντε ωκεανούς της  γης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!