Τρίτη 26 Απριλίου 2016


Μία… σχολική τιμωρία αντί προστίμου επέβαλαν Βιετναμέζοι αστυνομικοί σε μία νεαρή συμπατριώτισσά τους, η οποία παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Η τροχαία της πόλης Ντα Νανγκ αντιλήφθηκε πως η γυναίκα, 20 ετών, οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο, παράβαση που κανονικά τιμωρείται με πρόστιμο.
Ωστόσο, με την 20χρονη να επιμένει πως δεν πρόσεξε το σήμα στη γωνία του δρόμου, οι αρχές της έθεσαν το δίλημμα, είτε να πληρώσει το πρόστιμο, είτε να γράψει 50 φορές τη φράση «υπόσχομαι να μην οδηγήσω ξανά ανάποδα σε μονόδρομο».
Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Τραν Βιετ Χόα, χωρίς δεύτερη σκέψη η γυναίκα δέχθηκε τη φθηνότερη από τις δύο επιλογές και κάθισε στο κράσπεδο, ξεκινώντας αμέσως να γράφει ότι… δεν θα το ξανακάνει.
Όπως αναφέρει το BBC, οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ορισμένες εναλλακτικές τιμωρίες ευαισθητοποιούν περισσότερο την κοινή γνώμη, σε σύγκριση με την επιβολή αυστηρότερων ποινών.
Εξάλλου, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτίμησαν θετικά την κίνηση αυτή των αρχών, ενώ ξαφνικά η τοπική αστυνομία απέκτησε χιλιάδες ακολούθους.
Σύμφωνα με την «Tuoi Tre News» του Βιετνάμ, στο παρελθόν ένας παραβάτης οδηγός υποχρεώθηκε να αγοράσει τσίχλες από έναν πλανόδιο πωλητή ως τιμωρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!