Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016


Εδώ και 73 χρόνια, ο Μπάτμαν αποτελεί ένα ειδικό κεφάλαιο της ευρύτερης βιομηχανίας ψυχαγωγίας, έχοντας παρουσιαστεί σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες με μια μεγάλη ποικιλία τρόπων.

Από βλοσυρές, επιβλητικές και τρομακτικές, μέχρι πολύχρωμα αστείες, οι αποδώσεις του Σκοτεινού Ιππότη έχουν καλύψει όλο το ενδιάμεσο φάσμα.

Το βίντεο με τίτλο «The Evolution of Batman in Television and Film» πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται ο τίτλος του: μας δίνει μια ιδέα για τον τρόπο που εξελίχθηκε η εικόνα του μασκοφόρου εκδικητή, στις δεκαετίες που μεσολάβησαν από την πρώτη του εμφάνιση έξω από τα καρέ των κόμικς.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο επικεντρώνεται περισσότερο στις μεταμορφώσεις του χαρακτήρα από τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα και δώθε, αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία σε σχέση με τον τρόπο που ο υπερήρωας έχει διέλθει από τόσο διαφορετικούς τόνους, στυλ, ακόμα και είδη, κατά τη διάρκεια των είκοσι τελευταίων ετών.

Παρουσιάζονται ακόμα και οι εμφανίσεις του σε σειρές κινουμένων σχεδίων όπως το «The New Adventures of Batman» του 1977 και το «Batman: Bad Blood» του 2016, καθώς επίσης και το υπέροχα αστείο πέρασμά του από την εξαιρετική «Ταινία Lego» προ διετίας.

Το «The Evolution of Batman in Television and Film» λειτουργεί τόσο σαν περιεκτική εξέταση του χαρακτήρα όσο και ως καλή υπενθύμιση του πόσο έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα ο συγκεκριμένος ήρωας, με την προσωπικότητα και το στυλ του, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέχρι να διαπιστώσετε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί τώρα ο Σκοτεινός Ιππότης, με την καινούργια προσέγγιση του μύθου του από τους Μπεν Αφλεκ και Ζαν Σνάιντερ, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη δεκάλεπτη ιστορική αναδρομή στο alter-ego του Μπρους Γουέιν, εδώ:



ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!