Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016


  1. Μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για να κινηθείτε από και προς το σούπερ μάρκετ. Αν πάλι, λόγω απόστασης, αυτό δεν είναι εφικτό, προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ας γίνει επιτέλους το αυτοκίνητο η έσχατη λύση μετακίνησης. Και αν ο μεγάλος όγκος των αγορών που σκοπεύετε να κάνετε, είναι το άλλοθί σας, ζητήστε από κάποιον φίλο να σας βοηθήσει, συνδυάζοντας τις αγορές με την κοινωνικότητα!
  2. Φροντίστε να έχετε μαζί σας πάνινες σακούλες, ώστε να μην πέσετε στην ανάγκη των πλαστικών, για τη μεταφορά των προϊόντων.
  3. Διαφορετικά φροντίστε τουλάχιστον το σούπερ μάρκετ που επιλέγετε να χρησιμοποιεί τις βιοδιασπώμενες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά.
  4. Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα. Ευτυχώς, οι μεγάλες αλυσίδες διαθέτουν πλέον ξεχωριστούς χώρους με όλες τις πιθανές αγορές, στην βιολογική τους εκδοχή.
  5. Επιλέξτε τις χάρτινες συσκευασίες στα προϊόντα που αγοράζετε ή εκείνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά και αποφύγετε τις πλαστικές.
  6. Μην παρασύρεστε σε αγορές που τελικά δεν θα σας χρειαστούν. Αγοράστε μόνο τόση ποσότητα από κάθε προϊόν, όση θα καταναλώσετε πραγματικά, ώστε να μην καταλήξει μεγάλο μέρος από τις αγορές σας στα σκουπίδια.
  7. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι σίγουρα πιο φρέσκα και κατά πάσα πιθανότητα, για τη δημιουργία τους ακολουθήθηκαν φυσιολογικές διαδικασίες. Ενημερωθείτε για τους…επίκαιρους καρπούς, προτού βγείτε για ψώνια.
  8. Επιλέξτε τοπικά προϊόντα, γλιτώνοντας τα γνωστά food miles που απαιτούνται για την μεταφορά των εισαγόμενων στη χώρα μας. 
  9. Κάντε τις παραγγελίες σας on line, με fax ή τηλεφωνικώς και γλιτώστε τις περιττές μετακινήσεις. 
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!