Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016


Ποστάρεις χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς θα φέρει η μαγική λέξη-κλειδί, έχεις φίλους, επικοινωνείς. To Peach μοιάζει να συνδυάζει τα κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνικής δικτύωσης με αυτά της άμεσης επικοινωνίας, φέρνοντας κάτι νέο: τις μαγικές λέξεις.

Προς το παρόν, η πρώτη έκδοση του app, που ανέβηκε στο App Store για iPhone στις 7 Ιανουαρίου 2016, δεν μπορεί να κάνει αναρίθμητα «μαγικά», έχει όμως αρκετά για να κεντρίσει την περιέργειά μας:

Γράψτε gif και μια λέξη που περιγράφει τι θέλετε να δείχνει η κινούμενη εικόνα, όπως kittens και θα δείτε ότι θα γίνει η σχετική αναζήτηση και θα έχετε μια σειρά επιλογών προς δημοσιοποίηση.

Γράψτε here και αυτόματα θα κοινοποιήσετε τη γεωγραφική σας θέση, πληκτρολογήστε draw και ζωγραφίστε κάτι ή song και επιτρέψτε στους φίλους σας να ακούσουν το τραγούδι που ακούτε.

Άλλες μαγικές λέξεις είναι: shout (για να «φωνάξετε» κάτι γράφοντας με κεφαλαία), goodmorning, rate (κριτική με 1 έως 5 αστέρια), battery (για να κοινοποιήσετε το επίπεδο της μπαταρίας του τηλεφώνου σας;), weather, move (πόσα βήματα κάνατε σήμερα ή πόση απόσταση διανύσατε), events, safari (για να ανοίξει ο browser), dice (για να... ρίξετε τα ζάρια), time, date, movie, tv, game ή book για να ψάξετε και να δημοσιοποιήσετε σχετικό περιεχόμενο.

Επίσης, ο χρήστης έχει στη διάθεσή μια σειρά ενεργειών που μπορεί να απευθύνει στους φίλους του, όπως χαιρετισμό (wave), cake (προσφέρετε ένα κομμάτι τούρτα), 100, Boop, Quarantine, Blow a kiss, Put a ring on (αναμένονται προτάσεις γάμου) ή hiss (αποδοκιμασία).

Το peach.cool, o δικτυακός τόπος για το app δεν παρέχει αναλυτικές οδηγίες, βοήθεια ή μια ροή δημόσιων ή ιδιωτικών δημοσιευμάτων. Είναι φανερό ότι ο δημιουργός του είναι πεπεισμένος ότι οι χρήστες θα αποκρυπτογραφήσουν τη λειτουργία του... ροδάκινου χάρη στην περιέργειά τους.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αναρτήσει μια φωτογραφία, επιλέγοντας το εικονίδιο της κάμερας ή να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων-έκπληξη, όπως μια προσωπική πρόβλεψη για το ωροσκόπιό του, επιλέγοντας το εικονίδιο μιας λάμπας στο ίδιο πεδίο.

Η κοινωνική δικτύωση επιτυγχάνεται με την παραχώρηση στην υπηρεσία του αριθμού κινητού τηλεφώνου στο iPhone από το οποίο θα χρησιμοποιείται το Peach app. Αυτό ήταν και το πρώτο πρόβλημα που έπληξε το λανσάρισμά της υπηρεσίας, αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα με τη χρήση αριθμών κινητής τηλεφωνίας με το εκάστοτε πρόθεμα χώρας, το οποίο αναμένεται να επιλυθεί στην επόμενη έκδοση (η πρώτη έκδοση είναι η 1.0.7).

Το Peach αναπτύχθηκε από τον Dom Hoffman, ο οποίος έχει επίσης συνδέσει το όνομά του με το Vine, την υπηρεσία δημοσίευσης βίντεο μερικών δευτερολέπτων στο Twitter (στο Peach ανεβαίνουν βίντεο διάρκειας έως και 10 δευτερολέπτων). Σύμφωνα με τον Hoffman, το Peach app κάνει το ντεμπούτο του αποκλειστικά στο iOS, εντούτοις σύντομα θα ανέβει και στο Google Play για smartphone με Android, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

Προς το παρόν πάντως, οι χρήστες σπεύδουν να κατεβάσουν το app για να προλάβουν το username με το οποίο έχουν ήδη δικτυωθεί σε άλλα μέσα ή, για να κατοχυρώσουν δημοφιλή ονόματα χρήστη ή ακόμα και διασημοτήτων.

Πηγή: in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!