Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016


To Project Tango είναι πλέον γεγονός και η πρώτη συσκευή βρίσκεται ήδη καθοδόν. Όπως αποκάλυψε η Lenovo στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2016 (CES), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Λας Βέγκας στις ΗΠΑ (6-9 Ιανουαρίου), η στενή συνεργασία της με την Google οδήγησε στην γέννηση ενός νέου smartphone σε ρόλο εικονικού… παραθύρου.

H συσκευή, που σύμφωνα με τις δυο εταιρείες τεχνολογίας πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι του 2016, ωστόσο υπόσχεται μια νέα εμπειρία ως προς την χρήση της. Θα είναι εξοπλισμένη με επεξεργασή Qualcomm Snapdragon, γεγονός που βάζει στον χορό και την Qualcomm Technologies, η οποία συνεργάζεται εδώ και καιρό στενά με Lenovo και Google για την βελτιστοποίηση της πλατφόρμας του λεγόμενου Project Tango.

Smartphone, όπως εικονικό παράθυρο

Πρόκειται για μια πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας, στην οποία υπερευαίσθητοι αισθητήρες συμβάλλουν για την δημιουργία τρισδιάστατων εμπειριών επί της οθόνης, καλώντας έτσι τους χρήστες να πλοηγηθούν και να γνωρίσουν το περιβάλλον τους μέσω της… συσκευής τους! Το «έξυπνο» σύστημα επιτρέπει στην συσκευή να καθοδηγείται από τις κινήσεις του χρήστη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία gaming ή ακόμα να μετατρέψει το smartphone σε ένα παράθυρο εικονικής πραγματικότητας.

Σε αντίθεση με το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) το Project Tango αναγνωρίζει τις τοποθεσίες στις οποίες έχει ξαναβρεθεί ο χρήστης ακόμα και αν αυτές μεταφράζονται σε εσωτερικούς χώρους, π.χ. συγκεκριμένα δωμάτια τους σπιτιού του ή ενός μεγάλου χώρου όπως ένα μουσείο ή ένα εμπορικό κέντρο. Κάτι τέτοιο, του επιτρέπει την εύκολη περιήγηση μέσα σε αχανείς χώρους ή ακόμα την εξεύρεση π.χ. ενός συγκεκριμένου εκθέματος, καταστήματος ή ακόμα και προϊόντος. Με τη βοήθεια του αισθητήρα της συσκευής, οι συσκευές Tango είναι σε θέση να καταγράφουν τις τρεις διαστάσεις ενός χώρου, προσφέροντας ακόμα και αναλυτικές μετρήσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά επίπλων ή διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι.

Πλέον το τεχνολογικό «τανγκό» έχει περάσει σε επίπεδο ανάπτυξης της ομώνυμης εφαρμογής και οι εταιρείες καλούν τους προγραμματιστές να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις (στην διεύθυνση www.google.com/atap/project-tango/app-incubator) ως τις 15 Φεβρουαρίου, με το δέλεαρ της χρηματοδότησής τους αλλά και της διάθεσης της εφαρμογής τους στο πολυαναμενόμενο smartphone.

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!