Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Οι αρραβωνιασμένοι επιτρέπεται μόνο να μιλούν
Οι αρραβωνιασμένοι μπορούν να μιλούν μεταξύ τους για να γνωριστούν αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν να κρατιούνται από το χέρι και, πάνω απ' όλα, να μην φλερτάρουν, συνέστησε σήμερα η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν προσεχώς.
"Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν, στο βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως" ανέφερε η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή, η Ντιγιανέτ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.
"Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και (να αποφεύγουν) κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ", προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
Η Ντιγιανέτ ιδρύθηκε το 1924, έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση του νέου τουρκικού κράτους πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το έργο της, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα.
Μολονότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Στις ανατολικές περιοχές μάλιστα οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού.
Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται συχνά από τους αντιπάλους του για "εξισλαμισμό" της χώρας και έχει επικριθεί για δηλώσεις που έχει κάνει για τις γυναίκες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν "σεξιστικές".
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!