Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015


Η ωραιότερη εποχή του χρόνου πλησιάζει και οι πόλεις ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να την υποδεχτούν. “Φορούν” τα γιορτινά τους δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγική και παραμυθένια, η οποία παρασύρει μικρούς και μεγάλους.
Οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί πολλοί και διάφοροι (για όποιον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον εαυτό του ένα ταξίδι) όμως ο απόλυτος γιορτινός προορισμός δεν είναι άλλος από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Η αυτοκρατορική Βιέννη κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού.
Εντυπωσιακή, ατμοσφαιρική, γοητευτική, παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα, συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, παρελθόν και μέλλον. Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη...
Φαντασμαγορικά στολισμένα δέντρα και δρόμοι, παραστάσεις και σκηνικά που εντυπωσιάζουν, άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα σε παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες βρίσκονται παντού σε ολόκληρη την πόλη.
Vienna Magic of Advent στην ιστορική πλατεία Rathausplatz, Maria-Theresien ανάμεσα στα μουσεία Καλών Τεχνών και Φυσικής Ιστορίας, Ehrenhof λίγο έξω από το κέντρο, Riesendradplatz και Schönbrunn είναι λίγες μόνο από τις χριστουγεννιάτικες αγορές που φιλοξενούνται στις 23 συνολικά συνοικίες της Βιέννης καθιστώντας την πρέσβειρα του πνεύματος των Χριστουγέννων.
Η Αυστριακή πρωτεύουσα, λαμπερή κάτω από το φως των κεριών και του εορταστικού στολισμού της, με τα αυτοκρατορικά παλάτια της, τα μνημεία της και τον αριστοκρατικό της αέρα, δεν σε αφήνει να ξεχάσεις τη μεγάλη παράδοσή της στη μουσική. Mahler, Beethoven, Mozart και Strauss έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σαγηνεύοντας μέχρι και σήμερα τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής, οι νότες της οποίας πλανώνται συνεχώς στην ατμόσφαιρα.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων βρίσκει το νόημά του στη Βιέννη και ο επισκέπτης καταφέρνει να ξεχάσει για λίγο όσα τον απασχολούν και να νιώσει και πάλι παιδί.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!