Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015



Το αμερικανικό δίκτυο CNBC, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Spectre»,  υπολόγισε το κόστος διαβίωσης του θρυλικού κατασκόπου Τζέιμς Μποντ.
Στην τελευταία του ταινία, ο Μποντ οδηγεί μία Aston Martin DB10, κάνει σκι στις αυστριακές Άλπεις και επισκέπτεται την πόλη του Μεξικού για το Φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών.

Η DB10 δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση στο ευρύ κοινό, αλλά η Aston Martin έχει κυκλοφορήσει την έκδοση DB9 GT Bond, η οποία κοστίζει 253.000 δολάρια, ενώ πέντε νύχτες στις Άλπεις και άλλες τόσες στο Μεξικό αυξάνουν το λογαριασμό κατά περίπου 2.100 δολάρια.


Ο Μποντ φορά ιταλικά κοστούμια.
«Ακριβό είναι και το ντύσιμο του κατάσκοπου που δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ το 1953», συνεχίζει το CNBC. Ο Μποντ φορά ιταλικά κοστούμια και όταν επισκέπτεται τις Άλπεις τα ρούχα του φέρουν την υπογραφή του Τομ Φορντ, με κόστος 3.820 δολάρια.


Ένας σωστός πράκτορας χρειάζεται και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Στην ταινία «Spectre» ο Μποντ χρησιμοποιεί το smartphone Xperia Z5, του οποίου η λιανική τιμή είναι γύρω στα 840 δολάρια, ενώ το ρολόι που φορά είναι το Seamaster 300 της OMEGA - αξίας περίπου 6.000 δολαρίων.

Στα μυθιστορήματα του Φλέμινγκ, ο Μποντ ζει σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι, μία ακριβή περιοχή στο Δυτικό Λονδίνο. Αν αναζητήσει κανείς ένα διαμέρισμα μίας κρεβατοκάμαρας στην ιστοσελίδα ακινήτων Foxtons, θα δει ότι το μέσο κόστος είναι περίπου 800.000 λίρες (1.223.000 δολάρια).

Το smartphone Xperia Z5.
Συνολικά, για να ζήσει κάποιος όπως ο Τζέιμς Μποντ θα χρειαστεί περίπου 1.500.000 δολάρια (χωρίς να υπολογίζει κανείς το κόστος για τα μαρτίνι), συμπεραίνει το CNBC και αναρωτιέται τι μισθό παίρνει ο Μποντ ως Βρετανός δημόσιος υπάλληλος.


Ο Μποντ όταν επισκέπτεται τις Άλπεις τα ρούχα του φέρουν την υπογραφή του Τομ Φορντ.
Εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στο CNBC: «πιστεύουμε ότι ο Μποντ περισσότερο προσεγγίζει σε μισθό της βαθμίδας D7 (δηλαδή τουλάχιστον στο μισθολογικό επίπεδο που θα ήταν ένας συνταγματάρχης στο υπουργείο Άμυνας). Φυσικά, η δουλειά του Μποντ δεν υπάρχει στ’ αλήθεια, άρα είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς».

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί το CNBC, ότι ο μισθός του Μποντ ετησίως μπορεί να ανέρχεται στις 68.539 λίρες (104.800 δολάρια). Άρα για να καλύπτει τον δαπανηρό τρόπο ζωής του, δύο τινά υπάρχουν, καταλήγει το αμερικανικό δίκτυο: είτε ο Μποντ έχει μεγάλη προσωπική περιουσία, ή απλά είναι υπερχρεωμένος.

naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!