Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σε μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προτρέπει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του, που διοργανώνει και φέτος εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Πανεπιστημίου.

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν την Τρίτη 6 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 9:00 με 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

«Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά», αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του ΑΠΘ.

Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-65 ετών μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές τον χρόνο. Η ποσότητα του αίματος που δίνει ο εθελοντής είναι 350cc και αντιπροσωπεύει το 1/20 περίπου από το αίμα του. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε 24 ώρες με λήψη υγρών. Τα συστατικά του αίματος αναπληρώνονται πλήρως περίπου σε έναν μήνα. Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!