Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πωλείται το Cirque du Soleil
Πωλητήριο μπαίνει στο δημοφιλές παγκοσμίως - και στο ελληνικό κοινό - Cirque du Soleil, προκαλώντας ακόμη και πολιτική αναστάτωση στον Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κύριος μέτοχος του Cirque du Soleil, Γκι Λαλιμπερτέ, εξέφρασε την πρόθεσή του να πωλήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που έχει στην κατοχή του και παρά το γεγονός ότι ήταν εκείνος που έσωσε τη διάσημη ομάδα από την χρεοκοπία πριν από 30 χρόνια.
Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται κάπου μεταξύ 1,5 και 2,5 δισ. δολάρια και ο Γκι Λαλιμπερτέ - του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 1,8 δισ. ευρώ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον Καναδά - επιθυμεί να κρατήσει πακέτο που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής αξίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα El Pais.
Η ανακοίνωση των προθέσεων του κυρίως μετόχου ωστόσο ήταν αρκετή ώστε πολιτικές δυνάμεις στο Κεμπέκ να ζητήσουν η περιουσία του Cirque du Soleil να παραμείνει στον Καναδά.
«Το Κεμπέκ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να χάσει ένα τόσο αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα», δήλωσε ο Φρανσουά Λεγκό, ο οποίος ηγείται του κόμματος των συντηρητικών.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας της γαλλόφωνης περιοχής, Ζακ Ντουστ,  δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί επενδυτής από το Κεμπέκ για την εταιρεία που απασχολεί περί τα 1.400 άτομα και τα έσοδα του σε ετήσια βάση εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ, και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ένας επενδυτής από άλλη χώρα να θελήσει να μεταφέρει την έδρα της διάσημης ομάδας ακροβατών εκτός Καναδά.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!