Σάββατο 7 Μαρτίου 2015


Αν έχετε ένα iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, ή iPhone 6 Plus, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch.

Αλλά πρέπει να αγοράσετε ένα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που θα μας απασχολήσει από εδώ και στο εξής όλο και περισσότερο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ένα smartphone. Αρκετοί άνθρωποι χρειάζονται έναν υπολογιστή ή ένα tablet. Η ιδέα όμως ενός Apple Watch μοιάζει ως ένα αξεσουάρ και έτσι η απόφαση σας μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολή.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα αυτά που πρέπει να αναλογιστείτε πριν πείτε ένα σίγουρο ναι ή ένα όχι.

Το αν θα πάρετε ένα Apple Watch ή όχι έχει να κάνει βασικά με το αν τα χαρακτηριστικά της συσκευής θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας ή θα συνεισφέρουν σημαντικά στις ήδη συσκευές που έχετε.

Τα χαρακτηριστικά αυτά πέρα από το ίδιο το ρολόι συμπεριλαμβάνουν την υγεία, της ειδοποιήσεις, την απομακρυσμένη διαχείριση, την επικοινωνία και πολλά ακόμη.

Για να το θέσουμε απλά το Apple Watch είναι ένα χρηστικό αξεσουάρ για το iPhone. Οι περισσότερες ενέργειες του μπορούν να γίνουν ήδη από το iPhone αλλά μπορούν να γίνουν με ευκολότερο και πιο χρηστικό τρόπο πλέον από το Apple Watch.

Το ίδιο το ρολόι
Πολλοί από εσάς σταματήσατε να φοράτε ένα ρολόι γιατί το iPhone σας στην Lock Screen του μπορούσε να δείχνει την ώρα και αυτό σας ήταν αρκετό μιας και έχετε σχεδόν πάντα το iPhone μαζί σας.

Το Apple Watch στην βάση του είναι ένα ρολόι και έτσι κάποιοι θα πείτε γιατί να το χρειαστείτε. Ο λόγος είναι η ευκολία.

Η ευκολία του να μπορείτε να δείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή την ώρα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε τις τσέπες σας ή να έχετε πάντα σε πρώτο φόντο το iPhone σας όπου και αν πάτε. Με μια απλή κίνηση του καρπού η οθόνη ανάβει και μπορείτε να δείτε την ώρα και την ημερομηνία.

Η εμφάνιση της οθόνης του Apple Watch μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι ώστε να είναι πιο χρηστική για εσάς.

Από ένα μινιμαλιστικό χρονόμετρο μπορεί να γίνει ακόμη και Mickey Mouse ανάλογα τις ανάγκες σας. Επίσης κάθε διαφορετική εμφάνιση – Watch Face – προσφέρει περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες στην κεντρική οθόνη του ρολογιού.

Χωρίς υπερβολές λοιπόν κάθε Watch Face θα μπορεί να αποτελεί μια διαφορετική δική σας έκφραση και ανάγκη σε διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητας σας.

Υπάρχει η αίσθηση λοιπόν πως δεν έχετε ένα μόνο ρολόι αλλά πολλαπλά για διαφορετικές ανάγκες σας.

Ειδοποιήσεις και Πληροφορίες

Κάθε iPhone με το iOS 8 έχει μια σειρά από διαδραστικές ειδοποιήσεις. Με το Apple Watch οι ειδοποιήσεις αυτές μπορεί να εμφανίζονται απ ευθείας στον καρπό σας και να τις καταλαβαίνετε με μια απλή δόνηση χωρίς να ανοίγει καν η οθόνη.

Η ειδοποίηση θα περιλαμβάνει μια περίληψη της πληροφορίας καθώς και το όνομα της εφαρμογής από την οποία ήρθε. Από εκεί και έπειτα θα είναι στην δική σας ευχέρεια αν θέλετε να σταματήσετε ότι κάνετε και να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτή την ειδοποίηση ή να την αγνοήσετε προς στιγμή.

Με το Apple Watch μπορείτε να έχετε “κλεφτές” ματιές σε μια σειρά από πληροφορίες μέσω των widgets του και με μερικά απλά tap.

Επίσης το Apple Watch θα σας επιτρέψει να κάνετε αρκετές ενέργειες χωρίς την χρήση του χεριού σας – hand off activities.

Οι ειδοποιήσεις λοιπόν και η πληροφορία μέσω του Apple Watch θα γίνει πιο εύκολα προσιτή σε εσάς χωρίς να σας παρενοχλεί και θα μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τις ενέργειες σας.

Υγεία
Αν έχετε το iPhone 5S το Apple Watch μπορεί να καταγράφει την κίνηση βημάτων σας και στο κάθετο επίπεδο και να την περνάει στην Health εφαρμογή.

Αν έχετε ένα iPhone 5 ή ένα iPhone 5C το Apple Watch θα κάνει καταγραφή των βημάτων σας μιας και αυτές οι δύο συσκευές δεν έχουν τον M7 μικροεπεξεργαστή.

Αν τέλος έχετε το iPhone 6 ή 6 Plus τότε έχετε όλα τα παραπάνω ήδη στην συσκευή σας. Με το Apple Watch όμως θα μπορείτε να αφήνετε το iPhone στο σπίτι σας πριν βγείτε για την καθημερινή σας άσκηση ή τρέξιμο.

Επίσης με το Apple Watch έχουμε την καταμέτρηση των καρδιακών παλμών κάτι που δεν μπορεί να γίνει από κανένα iPhone. Επίσης θα έχει μια Activity εφαρμογή που θα σας δείχνει την καθημερινή σας δραστηριότητα και άσκηση.

Τέλος έχουμε και μια Workout εφαρμογή και μια Fitness εφαρμογή για να κάνετε cardio έλεγχο αλλά και να επιβραβεύεστε για τους διαφόρους στόχους άσκησης που έχετε αποφασίσει.

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε μια καλή υγεία τότε το Apple Watch θα μπορεί να είναι ο ένας πολύ καλός σύντροφος για αυτό τον σκοπό.

Apple Pay

Ναι θα αργήσουμε μάλλον πολύ να το δούμε στην Ελλάδα. Πάρα αυτά πρέπει να αναφέρουμε πως το Apple Watch θα έχει ένα NFC chip εγκατεστημένο που μάλιστα θα είναι συμβατό και με το iPhone 5.

Αν λοιπόν έχετε ταυτοποιήσει το Apple Watch με το iPhone σας θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω του Apple Pay χωρίς να χρειαστείτε το iPhone σας.

Σύνδεση
Όπως και το iPhone το Apple Watch έχει ενσωματωμένη την Siri. Απλά σηκώνοντας τον καρπό σας και λέγοντας “Hey Siri” η ψηφιακή βοηθός της Apple είναι έτοιμη να σας βοηθήσει. (Ναι ξέρουμε δεν υποστηρίζονται ακόμη τα Ελληνικά αλλά που θα πάει).

Επίσης αν κάποιος σας καλέσει μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την κλήση από τον καρπό σας ή να την μεταφέρετε εύκολα στο iPhone σας αν νομίζετε πως θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Μπορείτε επίσης να στείλετε γρήγορες απαντήσεις στα εισερχόμενα μηνύματα σας (ναι στα Αγγλικά πάντα ακόμη).

Επίσης το Apple Watch έχει 3 επιπλέον μορφές επικοινωνίες αποκλειστικά δικές του. Αυτές είναι τα Sketches, Taps, και Heartbeats.

Με τα Sketches, μπορείτε γρήγορα να εκφράσετε μια ιδέα ή ένα συναίσθημα ή ακόμη και να πειράξετε κάποιον.

Με τα Taps μπορείτε να στείλετε σε κάποιο φίλο φίλη σας μια σειρά από μικρές δονήσεις (πρέπει να έχει και αυτός αυτή Apple Watch). Τέλος με το Heartbeat, μπορείτε να στείλετε τον καρδιακό παλμό σας στο αγαπημένο αγαπημένη σας.

Αν λοιπόν η εύκολη και άμεση επικοινωνία είναι το στοιχείο σας τότε το Apple Watch είναι για εσάς.

Απομακρυσμένη διαχείριση

Το Apple Watch θα μπορεί να χειριστεί το Apple TV σας. Επίσης μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα του iPhone από απόσταση ενώ χάρη στην Siri και στο Homekit θα μπορεί να συνεργάζεται άψογα με διάφορες συσκευές του σπιτιού σας στο πολύ άμεσο μέλλον.

Η δυνατότητες του Apple Watch εδώ είναι αμέτρητες. Θα μπορεί να ξεκλειδώνει τις πόρτες, να ανοιγοκλείνει τα φώτα, να ανοίγει τον κλιματισμό του σπιτιού και να τον ρυθμίζει και πολλά πολλά ακόμη.

Αν λοιπόν η εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά συσκευών είναι κάτι που θα θέλατε τότε το Apple Watch είναι για εσάς.

Ποιος δεν πρέπει να αγοράσει ένα Apple Watch

Αν έχετε ένα iPhone 4 ή ένα iPhone 4S ή είστε ευχαριστημένοι με την λειτουργικότητα του iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, ή iPhone 6 Plus και δεν σας κάνει κλικ κάτι από τα παραπάνω τότε ίσως καλύτερα να περιμένετε και να πάρετε αργότερα την απόφαση σας.

Ποιος να αγοράσει ένα Apple Watch

Αν σας αρέσουν τα χαρακτηριστικά του iPhone σας αλλά θέλετε μια μεγαλύτερη ευχρηστία και λειτουργικότητα τότε το Apple Watch θα είναι ένας άριστος σύντροφος στο χέρι σας.

Επίσης αν η υγεία και η άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εσάς τότε έχετε ακόμη ένα πολύ καλό λόγο για να προβείτε στην αγορά του.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!