Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Eurovision 2015: Αυτές είναι οι πέντε ελληνικές υποψηφιότητες
Στο Στούντιο Ε του κρατικού ραδιοφώνου, στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΝΕΡΙΤ στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου στο πέρασμα των χρόνων ηχογραφήθηκαν μεγάλες επιτυχίες, βγήκαν στα ερτζιανά ιστορικές εκπομπές όπως το «Θέατρο της Δευτέρας» και δόθηκαν ραδιοφωνικές συναυλίες, την Πέμπτη έγινε η παρουσίαση των πέντε υποψήφιων τραγουδιών για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Ο χώρος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ήταν σαφής η αναφορά στις αρχές του θεσμού, που γεννήθηκε μέσα σε ένα αντίστοιχο στούντιο στο Λογκάνο της Ελβετίας, πριν από ακριβώς 60 χρόνια.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα κομμάτια όλων των καλλιτεχνών, οι συντελεστές τους καθώς και τα βίντεο κλιπς που ήταν όλα γυρισμένα στα υπόγεια πάρκινγκ γνωστού εμπορικού κέντρου.

Είναι τα εξής:

1.Τίτλος Tραγουδιού: Crash and Burn
Ερμηνεία: C:REAL
Μουσική, Στίχοι: Τάκης Δαμάσχης
Δισκογραφική: Feelgood Records

2. Τίτλος Τραγουδιού: Jazz & Συρτάκι
Ερμηνεία:  Θωμαή Απέργη & Legend
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Γιάννης Σίννης
Δισκογραφική: PANIK PLATINUM

3. Τίτλος Tραγουδιού: ELA
Ερμηνεία: Barrice
Δημιουργοί: Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkitis
Δισκογραφική: Spicy Music

4. Τίτλος Τραγουδιού: Sunshine
Ερμηνεία: Shaya Hansen
Δημιουργοί: Shaya Hansen/Thomas Reil/Jeppe Reil/Marios Psimopoulos
Παραγωγή: Reil Bros for DWB Music
Published by DWB Music/AEPI
Δισκογραφική εταιρεία: PLANETWORKS

5. Τίτλος Τραγουδιού: Οne Last Breath
Ερμηνεία: Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Μουσική: Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα
Δισκογραφική: MINOS EMI-UNIVERSAL


Ο ελληνικός τελικός - Εurosong 2015 θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21.00, στη μουσική σκηνή «Έναστρον» (Πειραιώς 178 - Ταύρος) και θα μεταδοθεί ζωντανή απ' τη ΝΕΡΙΤ.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Οι δυο τους έκαναν και την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή των υποψήφιων. Έτσι, θα βγουν πρώτη οι C Real και στη συνέχεια η Θωμαϊς Απέργη, ο Barrice, η Σάγια και τέλος η Μαρία Έλενα Κυριάκου.

Στη βραδιά, θα αφιερώσει χρόνος στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One» το 2005.

Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο τελικός θα επικεντρωθεί και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges - Χτίζοντας γέφυρες».

Για άλλη μια χρονιά, την διοργάνωση του ελληνικού τελικού ανέλαβε η ΝΕΡΙΤ μαζί με το μουσικό κανάλι MAD.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που η ανάδειξη των υποψήφιων καλλιτεχνών γινόταν μέσα από δύο μόνο δισκογραφικές εταιρίες, φέτος η ομπρέλα άνοιξε για να καλύψει και άλλες εταιρίες.

Έτσι, πρόσκληση ενδιαφέροντος έλαβαν οι εταιρίες που εκπροσωπούνται με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, στο επίσημο πανελλαδικό airplay chart των δισκογραφικών εταιριών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο Μedia Ιnspector, αποκλειστικό συνεργάτη της IFPI , GEA & AEΠI για την Ελλάδα το 2014.

Δείτε τα βιντεοκλίπ των υποψήφιων τραγουδιών:









Eurovision 2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!