Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ice Hotel Λαπωνία: Πώς να γίνετε... χιονάνθρωποι σε δευτερόλεπτα!
Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι βλεφαρίδες μου παγώνουν. Η θερμοκρασία είναι στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, το κρύο είναι τσουχτερό κι εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ σε ένα δωμάτιο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Δεν επιτρέπεται να πάρω μαζί μου προσωπικά αντικείμενα, γιατί θα παγώσουν.
Με αυτά τα λόγια ξεκινά το αφιέρωμά της για το ξενοδοχείο Ice Hotel της Σουηδίας η Emily Payne σε άρθρο της για τη MailOnline.
Το περίφημο «ξενοδοχείο του πάγου» βρίσκεται στην περιοχή Jukkasjärvi της σουηδικής Λαπωνίας, στον Αρκτικό Κύκλο, και φέτος γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του… έστω και «κουτσουρεμένα» μιας και η παρουσία του κατά τη διάρκεια του έτους εκτείνεται σε μερικούς μόλις μήνες.
Το Μάρτη τεράστια κομμάτια πάγου απομακρύνονται από τον ποταμό Torne και αποθηκεύονται σε μια παγωμένη αποθήκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου σκαλίζονται και προετοιμάζονται για να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία 55 μαγευτικών δωματίων, ενός ice bar και ενός μικρού παγωμένου παρεκκλησιού.
«Το μυστικό για να καταφέρεις να αντέξεις, είναι να φοράς τόσα ρούχα, ώστε να σε κρατούν ζεστό, αλλά όχι περισσότερα που θα μπορούσαν να σε κάνουν να ιδρώσεις. Γιατί αν ιδρώσεις, ο ιδρώτας σου σε λίγη ώρα θα παγώσει… και μαζί με αυτόν κι εσύ» αναφέρει η αρθρογράφος και συνεχίζει: «Περιέργως κοιμήθηκα πολύ καλά. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταφέρω να απομακρύνω τη σκέψη ‘κρυώνω’ από το μυαλό μου, όμως ομολογώ ότι το πρωί ξύπνησα αναζωογονημένη. Ο ύπνος στον πάγο λειτουργεί κάπως καθαρτικά. Η εμπειρία μπορεί να μην είναι για πολλούς, για όσους όμως μπορούν να αντέξουν το κρύο μπορεί να αποδειχθεί μαγική».





 news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!