Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αν ανήκετε σε εκείνους που τους αρέσει να πίνουν μπύρα… είστε σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύτηκε από την American Chemical Society, η μπύρα δεν μας φέρνει απλώς στο κέφι, δεν μας δροσίζει μόνο το καλοκαίρι, αλλά προστατεύει και τον εγκέφαλό μας από διάφορες νόσους, όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Φαίνεται πως μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο, το άνθος που δίνει στην μπύρα την πικρή γεύση της, εμποδίζει τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού και έτσι κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση.

Ο λόγος για την ξανθοχουμόλη, η οποία σταματά την οξείδωση, δηλαδή τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων από υπερβάλλον οξυγόνο – διαδικασία που θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες εμφάνισης ασθενειών που ξεκινούν από τον εγκέφαλο.

Αν υπάρχει ξανθοχουμόλη η οξείδωση είναι λιγότερο πιθανή, άρα και οι ασθένειες τις οποίες προκαλεί. Άρα μια μπύρα είναι ό,τι πρέπει για να μην… κοιμάται ο εγκέφαλος και τα κύτταρα να μην αλλοιώνονται.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!