Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015


Στην τελική φάση της οργάνωσής τους βρίσκονται τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου ή αλλιώς Open Malls σε έξι πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα,  Αλεξανδρούπολη και Πάτρα. Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα πιλοτικά προγράμματα για τα έξι Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώθει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, τα Open Malls είναι η απάντηση των μικρών στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Στην προσπάθεια αυτή κεντρικό ρόλο έχουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι, που σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αλλά και με το υπουργείο Ανάπτυξης θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τις τοπικές αγορές σε υπαίθρια εμπορικά κέντρα, προσφέροντας στους καταναλωτές μια σειρά από υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, τα Οpen Μalls θα περιλαμβάνουν τα καταστήματα ενός ή περισσότερων εμπορικών δρόμων όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις ώστε να προσφέρονται στους καταναλωτές υπηρεσίες ανάλογες ενός κλειστού εμπορικού κέντρου.
Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων, σκέπαστρα, σημεία πληροφοριών (infokiosk), σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi), χώροι απασχόλησης παιδιών, χώροι στάθμευσης, διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακόμα και άμεση ενημέρωση για εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της περιοχής.
Το επιχειρηματικό σχέδιο Ενίσχυσης της Δημιουργίας Δομών Ανοιχτών Εμπορικών Κέντρων έχει ενταχθεί σε ειδική δράση του ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ η δράση αυτή θα συντελέσει «στην τόνωση της αγοράς, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους καθώς και στην επανεδραίωσή τους ως ελκυστικών προορισμών για αγορές».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!