Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015


Το ιταλικό αυτοκίνητο είναι σαν την πρώτη αγάπη. Μπορεί να σε πλήγωσε αλλά πάντα την θυμάσαι και την αναπολείς. Όμως η προσπάθεια της Alfa Romeo να διατηρήσει την θέση της στην αγορά, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Και εδώ που τα λέμε, μην νομίζετε ότι οι άλλες μάρκες έχουν πλέον καλύτερους ποιοτικούς δείκτες. Είδατε τι γίνεται με το νέο κύμα ανακλήσεων, το σκάνδαλο της VW που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού εξετάζονται τώρα και οι εκπομπές CO2 και των άλλων ενεργειών που δεν τιμάνε τις ένδοξες μάρκες.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι η προσθήκη του νέου κινητήρα ντίζελ 1.6 JTDM-2 120 ίππων προδιαγραφών Euro 6 στην πανέμορφη Giulietta.

Αυτό το αξιόλογο αυτοκίνητο έχει έντονο οδηγοκεντρικό προσανατολισμό και ιταλική τσαχπινιά, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίχθηκε από την αντιπροσωπεία.

Ο νέος πετρελαιοκινητήρας αποτελεί εξέλιξη του 1.6 JTDM-2 105 ίππων Euro 5, ο οποίος έγινε δημοφιλής για την άμεση απόκριση και την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Διαθέτει υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ο οποιος εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα, τόσο στον τομέα επιδόσεων, όσο και της οικονομίας, καθώς βοηθά, όχι μόνο στην αύξηση της ιπποδύναμης και των επιδόσεων, αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Η Giulietta απέκτησε καλύτερη επιτάχυνση, 0-100 χλμ./ώρα σε 10'' (από 11.3'') με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα (από 185 χλμ./ώρα).

Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση της σε μικτό κύκλο είναι μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ. (σε συνδυασμό με τα οικολογικά ελαστικά που προσφέρονται στο βασικό
εξοπλισμό) και οι εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ.

Επιπλέον, το εξελιγμένο αυτό μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με το σύστημα Start & Stop για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Η Giulietta με το νέο κινητήρα 1.6 JTDM-2 120 διατίθεται στις εκδόσεις Progression, η οποία καλύπτει τις ανάγκες για πλούσιο εξοπλισμό με χαμηλό κόστος και Distinctive, για εκείνους που αποζητούν μοναδικό στιλ και απόλυτη άνεση.

Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνουν οικολογικά ελαστικά στο βασικό τους εξοπλισμό, τα οποία βοηθούν την επίτευξη του χαμηλού ορίου των 99 γραμ. CO2/χλμ.

Από 21.370 ευρώ, ευνοϊκή χρηματοδότηση 5,25% (περιλαμβάνει προωθητική ενέργεια και όφελος απόσυρσης) ή 0% επιτόκιο για την έκδοση Progression.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!