Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015


Νύχτα αγωνίας πέρασαν χθες έξω από τα ATM’s των τραπεζών πάρα πολλοί συνταξιούχοι που δεν «έβλεπαν» να έχουν περαστεί οι συντάξεις στους λογαριασμούς τους! Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το «ατύχημα» έγινε στο Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου, καθώς έλειπαν 4 εκατ. ευρώ από τα 41 εκατ. ευρώ που θέλει συνολικά για να κάνει τις πληρωμές του μήνα. Το ποσό αναμένεται να συμπληρωθεί σήμερα, αλλά οι πληρωμές πάνε για τη Δευτέρα.
Στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ οι συνταξιούχοι καρδιοχτύπησαν, επίσης. Κανονικά πληρώνονται, σήμερα, πλην όμως άλλες φορές την παραμονή της πληρωμής τους, (όπως χθες βράδυ δηλαδή) έβλεπαν τα χρήματα στο μηχάνημα της τράπεζας και ήταν ήσυχοι ότι τα λεφτά είναι στους λογαριασμούς τους. Αυτό όμως δεν συνέβη χθες ούτε με τις συντάξεις του ΙΚΑ ούτε με τις συντάξεις του ΕΤΕΑ (επικουρικές).
Πηγές του υπουργείου Εργασίας είπαν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι το πρόβλημα το είχε το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών (ΔΙΑΣ) εκτιμώντας ότι «μάλλον» δεν θα πρόλαβε να βάλει τα λεφτά στους δικαιούχους, επειδή η πίστωση των χρημάτων έγινε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι!
Η αιτία που δεν υπήρχε τίποτε στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, δηλαδή μέχρι χθες στις 10 το βράδυ που ήταν στημένοι σε διάφορες τράπεζες, είναι ότι άργησαν να περάσουν τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα, όχι ότι δεν υπήρχαν όλα τα χρήματα για τις συντάξεις, όπως διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές. Θα δείξει σήμερα από το αν θα πληρωθούν όλοι.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!