Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015


Η αγροτική περιοχή Echigo-Tsumari της πόλης Niigata της Ιαπωνίας, έχει πληγεί από συρρίκνωση του πληθυσμού αλλά και από μια σειρά φυσικών καταστροφών. Οι Ιάπωνες σκέφτηκαν πως ένας τρόπος για να προσελκύσει επισκέπτες ώστε να αναζωογονηθεί και να καταφέρει να ανακάμψει, είναι μία εκδήλωση που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Κάθε τρία χρόνια οι επισκέπτες της Echigo-Tsumari Art Triennale, απολαμβάνουν την μεγαλύτερη υπαίθρια γκαλερί τέχνης στον κόσμο! 760 τετραγωνικά χιλιόμετρα ορεινού εδάφους μετατρέπονται σε ένα πολύχρωμο χαλί γεμάτο εκθέματα που κερδίζουν τις εντυπώσεις.
160 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη δημιουργική τους φαντασία ώστε να συνθέσουν το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια των 50 ημερών που διαρκεί η μεγάλη αυτή γιορτή της τέχνης, εκτός από τα εκθέματα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το ελκυστικό αγροτικό τοπίο στους ορυζώνες, τους δασώδεις λόφους και τα μικρά γραφικά χωριά της περιοχής.
Μάλιστα, κάθε κομμάτι, αφορά σε ένα και μόνο θέμα: “Οι άνθρωποι είναι μέρος της φύσης”.
Στην Echigo-Tsumari Art Triennale η σύγχρονη τέχνη συναντά το παραδοσιακό σκηνικό της υπαίθρου και τα εκθέματα έχουν άμεση σχέση με τους ανθρώπους της περιοχής, τα τοπία και τα κοινωνικά ζητήματα τα οποία είναι πολυάριθμα εξαιτίας της μείωσης του πληθυσμού.
Το διεθνές φεστιβάλ τέχνης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2000 ενώ το επόμενο αναμένεται το καλοκαίρι του 2018.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!