Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ο σεισμός και το τσουνάμι που έπληξαν το βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Χιλής στοίχισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους, ενώ έξι ακόμη άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, 48 ώρες μετά την καταστροφή που έπληξε χιλιάδες ανθρώπους.

«Ο αριθμός των θανάτων έφθασε στους 13», δήλωσε ο Μαχμούντ Αλέγου, υφυπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ONEMI) στο Σαντιάγο.

Εξάλλου έξι άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,3 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και το τσουνάμι που ακολούθησε. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς και πέντε αγνοούμενους.

Το νέο θύμα είναι ένας άνδρας η σορός του οποίου ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε μια ακρογιαλιά κοντά στο λιμάνι της πόλης Κοκίμπο, που πλημμύρισε από τα σεισμικά κύματα μετά τον ισχυρό σεισμό.

Σε αυτή την περιοχή, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο, καταγράφηκαν πάνω από 1.500 πληγέντες από τον σεισμό και το τσουνάμι, 262 κτίρια υπέστησαν ζημιές και πάνω από 24.000 οικογένειες δεν είχαν ηλεκτροδότηση μετά το σεισμό, τον έκτο ισχυρότερο στην ιστορία της Χιλής και τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.

Στην περιοχή της πόλης Κοκίμπο κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ επισκέφθηκε δύο φορές την περιφέρεια αυτή και συναντήθηκε με κατοίκους.

Τα κύματα έπληξαν πολλές παραθαλάσσιες πόλεις στις περιοχής της Κοκίμπο και του Βαλπαραΐσο.

Στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, ο σεισμός οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Αργεντινής, ακόμη και στο Μπουένος Άιρες, 1.400 χιλιόμετρα από το επίκεντρό του.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!