Τρίτη 23 Ιουνίου 2015


Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν μετακομίζουμε σε μια καινούργια χώρα, πέρα από τη γλώσσα, είναι ότι δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε διάφορα πρακτικά πράγματα, όπως για παράδειγμα να ανοίξουμε έναν λογαριασμό στην τράπεζα, τι χρειάζεται για να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα ή τι πρέπει να κάνουμε με τις κρατικές υπηρεσίες.

Μια γερμανική start-up εταιρία δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που ονομάζεται Jinger.

Βοηθά ευρωπαίους που ενδιαφέρονται να δουλέψουν, να σπουδάσουν ή να ζήσουν στη Γερμανία, απαντώντας σε διάφορα στοιχειώδη ερωτήματα που έχουν σχέση με την εργασία, τη ζωή, αλλά και τις μετακινήσεις τους.

«Το Jinger δεν είναι ενδιαφέρον μόνο για ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν στη Γερμανία, αλλά και για ξένους φοιτητές που έρχονται εδώ για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο.

Είχα παρόμοια εμπειρία στο πανεπιστήμιό μου, καθώς υπήρχαν πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό. Θεωρώ ότι είναι σπουδαίο γι’ αυτούς να προσανατολίζονται στη Γερμανία και να ενσωματώνονται» τόνισε η Σόναλι Κουρέι, διευθύντρια μάρκετινγκ του Jinger, ενώ η επικεφαλής του πρότζεκτ Αντρέεα Μουντεάνου συμπλήρωσε:

«Το Jinger με βοήθησε να καταλάβω πολύ καλύτερα τα γερμανικά ήθη και έθιμα που έχουν οι κάτοικοι εδώ, κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές συμπεριφορές και το εργασιακό περιβάλλον, που αλλιώς δεν θα είχα κατανοήσει».

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε πιλοτική βάση από τον Απρίλιο και διατίθεται σε τέσσερις γλώσσες: Γερμανικά, Ισπανικά, Ρουμάνικα και Αγγλικά. Σου παρέχει ένα πανόραμα όλων των σχετικών νόμων, αλλά και ένα λεξικό όλων των όρων που έχει ανάγκη ο ενδιαφερόμενος.

«Η υποδοχή αυτής της εφαρμογής ήταν πολύ θετική, γιατί υπάρχουν διαθέσιμες, πολλές πληροφορίες, αλλά δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. Και οι οργανισμοί, αλλά και η νεολαία ενθουσιάστηκαν με το περιεχόμενο» επισήμανε ο επικεφαλής του πρότζεκτ Αλμπέρτο Ρουίζ.

Το όνειρο της ομάδας που έφτιαξε το JinGER είναι να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για κινητά για κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντίστοιχες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: euronews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!