Δευτέρα 6 Απριλίου 2015


Ένα βιβλικό πρόσωπο ετοιμάζεται να υποδυθεί ο Αυστραλός Χιου Τζάκμαν -ακολουθώντας τα βήματα του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο ρόλο του Ιησού- που έζησε το 1ο μ.Χ. αιώνα στη Ρώμη.

Ο λόγος για τον Απόστολο Παύλο, συγγραφέα των μισών περίπου βιβλίων της Καινής Διαθήκης, που αναγνωρίστηκε ως άγιος και ιεραπόστολος, υποστηρίζοντας τη διδασκαλία του Ιησού.

Μια σημαντική μορφή αυτή του Αποστόλου Παύλου, που τάχθηκε στους κύκλους του Χριστιανισμού, ενώ υπήρξε για χρόνια ενάντιός της, κατάφερε να βρει τον χώρο ανάμεσα στα συρτάρια της Warner Bros, που για χρόνια συζητούσε -και συνέχεια παραγκώνιζε- ένα τέτοιο σχέδιο.

O Ματ Κουκ (που κυρίως έχει υπογράψει μικρού μήκους ταινίες) θα αναλάβει να επιμεληθεί το σενάριο, επικεντρώνοντας την πλοκή του σε αυτή την ιδιαίτερη μεταστροφή του απόστολου Παύλου, που ως διώκτης των Χριστιανών θα βρει το «φως» προς τον δρόμο του στη Δαμασκό, ακούγοντας τη φωνή του Χριστού να του λέει πως πρέπει να ακολουθήσει τα λόγια Του.

Από Σαούλ γίνεται Παύλος, και γίνεται από εκείνους που δεν φοβήθηκαν να θυσιαστούν για την πίστη τους, γράφοντας 14 από τα 27 συνολικά βιβλία της Καινής Διαθήκης.

Την παραγωγή του εγχειρήματος έχουν ήδη αναλάβει οι -κάτοχοι Όσκαρ σεναρίου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ»- Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον, ευελπιστώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στο φανατικό θρησκευτικό κοινό και στη νέα μόδα που επικρατεί στο Χόλιγουντ για ταινίες της Βίβλου (όπως ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι ή η «Έξοδος» του Ρίντλει Σκοτ)

Μέχρι το νέο έτος όπου προβλέπεται να μπει η ταινία στο τελικό στάδιο -έχοντας ηδη βρει πρώτα τον σκηνοθέτη της- , θα δούμε τον Τζάκμαν ως Μαυρογένη στο «Παν» του Τζο Ράιτ, ως «Eddie, the Eagle» στο ομώνυμο αθλητικό δράμα και ως Wolverine στην κατα πως φαίνεται τελευταία περιπέτειά του, ενώ φήμες τον θέλουν να εμφανίζεται και στο τρίτο κεφάλαιο του reboot των «X-Men» με τίτλο «Apocalypse».

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!