Τρίτη 3 Μαρτίου 2015


Μπορεί ένα κύμα της θάλασσας να παγώσει;
Η απάντηση είναι θετική και οι εικόνες του φωτογράφου και surfer Jonathan Nimerfroh έρχονται να το επιβεβαιώσουν.
Πριν από μερικές ημέρες ο Jonathan Nimerfroh, έφτασε στα ανοικτά των ακτών του Nantucket στην Μασαχουσέτη και αντίκρισε έκπληκτος ένα ασυνήθιστο θέαμα. Σχεδόν παγωμένα κύματα ακίνητα στον κοντινό θαλάσσιο ορίζοντα.
Η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν -7.2°C και παρόλο που τα κύματα δεν ήταν εντελώς παγωμένα, ήταν παχιά με το μεγαλύτερο μέρος τους παγωμένο, δημιουργώντας μια συγκλονιστική εικόνα. Ο πάγος άλλαζε με εντυπωσιακό τρόπο τη μορφή και το χρώμα των κυμάτων, κάνοντάς τα σχεδόν συμπαγή.
Το χιόνι έφτανε μέχρι το γόνατο μέχρι να φτάσω στο νερό. Είδα αυτά τα ημι-κατεψυγμένα κύματα  τα οποία ήταν απολύτως σιωπηλά. Σε μία συνηθισμένη καλοκαιρινή ημέρα μπορείς να ακούσεις τα κύματα να σκάνε στην παραλία, αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρχε κανένας ήχος. Ήταν σαν να είχα ωτοασπίδες στα αυτιά μου” δήλωσε ο φωτογράφος.
Δεν είναι ασυνήθιστο για το λιμάνι να παγώνει τους χειμερινούς μήνες όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, όμως αυτό το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο ακόμη και για τους ψαράδες που ζούνε χρόνια στην περιοχή.
Το Nantucket είναι ένα μικρό νησί και το όνομά του σημαίνει “μακρινή γη”, ενώ αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!