Κυριακή 8 Μαρτίου 2015


Το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Τηλεφώνων (Mobile World Congress) πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη από τις 2 μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Είναι η σημαντικότερη έκθεση που λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο τομέα, συγκεντρώνοντας 1.800 εκθέτες, 90.000 επισκέπτες και περισσότερους από 3.500 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Ο απεσταλμένος του Euronews στη Βαρκελώνη, Κλαούντιο Ρόκο μεταδίδει:

«Το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Τηλεφώνων στη Βαρκελώνη είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο, όπου οι κατασκευαστές smartphone παρουσιάζουν τα κοσμήματά τους. Μόνο πέρσι, πουλήθηκαν περισσότερα από 1 δις smartphone. Άρα η αγορά είναι εντυπωσιακή».

Από τις σημαντικότερες στιγμές της διοργάνωσης ήταν η παρουσίαση του νέου Galaxy S6, σε δύο εκδόσεις, κλασική και Edge. Το μεταλλικό περίβλημα είναι 50% ανθεκτικότερο από το αντίστοιχο που έχουν τα υπόλοιπα κινητά που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Μεγάλο ατού η ταχύτατη ασύρματη φόρτιση.

Η μπαταρία είναι πλέον ενσωματωμένη. Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 700 και 900 Ευρώ. Είναι σαφής η προσπάθεια που καταβάλλει ηSamsung να ανταγωνιστεί το iPhone 6 και τις κινεζικές εταιρίες που αυξάνουν διαρκώς το μερίδιό τους στην αγορά. Για να δούμε τι αλλάζει:

«Το πίσω μέρος και η οθόνη είναι φτιαγμένα από ένα πολύ ανθεκτικό γυαλί, ότι ανθεκτικότερο υπάρχει στην αγορά. Όσον αφορά τώρα την τεχνολογία και το hardware, μιλάμε για ένα κινητό με έναν πανίσχυρο επεξεργαστή, τον πιο ισχυρό που υπάρχει σήμερα.

Η κάμερα επίσης είναι πρωτοποριακή. Μας δίνει τη δυνατότητα να τραβάμε φωτογραφίες σε κλάσματα του δευτερολέπτου και μην χάνουμε ούτε μία στιγμή» αναφέρει ο Ρικάρντο ντε Φράνσις, διευθυντής μάρκετινγκ της Samsung Ιταλίας.

Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος φέτος ανάμεσα στα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Το Android είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος, καθώς βρίσκεται στο 80% των συσκευών που πωλούνται. Αυτός είναι ο λόγος που τα τηλέφωνα με σύστημα Windows θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση, αφού ελέγχουν μόλις το 3% της αγοράς.

Η Microsoft που έχει εξαγοράσει εξολοκλήρου την Νόκια, λάνσαρε δύο πολύ φτηνά smartphone: τα Lumia 640 και 640 XL.

«Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, βρισκόμαστε πάνω από το 10%. Άρα τα πράγματα είναι διαφορετικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Με τα Lumia 640 και 640 XL, που έχουν μεγαλύτερες οθόνες, που φτάνουν τις 5 και τις 5.7 ίντσες, ανταποκρινόμαστε σε μια ορισμένη ανάγκη που υπάρχει στην αγορά.

Άρα ελπίζουμε να μεγαλώσουμε το μερίδιό μας» τόνισε ο Ολιβιέ Λαγκρεού, διευθυντής μάρκετινγκ της Microsoft Γαλλίας.

Και βέβαια υπάρχουν και τα κινέζικα smartphone. Η Huawei συνεχίζει να επεκτείνεται και το καινούργιο Ascend Mate 7 θα τη βοηθήσει σ’ αυτό το στόχο.

Οκταπύρηνος επεξεργαστής, 13 megapixel οπίσθια κάμερα και 5 megapixel μπροστινή, ανάλυση 1080p και μια μπαταρία μεγάλης διάρκειας αποτελούν ένα σύνολο ελκυστικών χαρακτηριστικών, αν μάλιστα προσθέσεις και την τιμή που δεν θα ξεπερνάει τα 600 Ευρώ.

Το πολυαναμενόμενο Z4 της Sony δεν παρουσιάστηκε τελικά στην Βαρκελώνη. Η ιαπωνική εταιρία λάνσαρε την αντίστοιχη όμως ταμπλέτα, που είναι η πιο λεπτή και ελαφριά συσκευή στην κατηγορία της, στις 10 δηλαδή ίντσες.

Η ασύρματη έκδοση ζυγίζει μόλις 389 γραμμάρια, ενώ η βερσιόν με τηλεφωνική κάρτα ζυγίζει 393 γραμμάρια. Και οι δύο έχουν πάχος 6.1 χιλιοστά, έχουν οκταπύρηνο επεξεργαστή 64 bit και android Lollipop. Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 500 και 600 Ευρώ.

Η* LG*, με τη σειρά της, λάνσαρε τέσσερα νέα smartphone με λειτουργικό Android 5.0 Lollipop: τα LG Magna, LG Spirit, LG Leon και LG Joy. Είναι ελαφρώς καμπύλα και η τιμή τους είναι πολύ ανταγωνιστική, καθώς κυμαίνεται στα 200 ευρώ. Μπορείς μάλιστα να βγάλεις φωτογραφία, χωρίς να αγγίξεις καν το κινητό.
«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να υψώσουμε το χέρι μας. Βάζουμε το χέρι εκεί. Θα λειτουργεί ως σκανδάλη. Όταν πιέζεις το χέρι σου, έχεις τρία δευτερόλεπτα. Η κάμερα θα σε βγάλει φωτογραφία αμέσως μετά» εξηγεί ο υπάλληλος της LG, Τζακ Έντουαρντς.

Η νέα φωτογραφική μηχανή της Panasonic, η Lumix CM11, είναι σχεδόν επαγγελματική. Είναι όμως και τηλέφωνο με σύστημα Android που διαθέτει κάμερα.

Οι δυνατότητες είναι πραγματικά εντυπωσιακές: βγάζει φωτογραφίες με 20 megapixel και τραβάει βίντεο σε 4Κ. Σημαντική είναι η συμβολή που έχει σ’ αυτή τη συσκευή η Leica. Είναι όμως αρκετά ακριβή, καθώς φτάνει τα 900 Ευρώ.

ΠΗΓH: euronews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!