Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η Opel ήδη απέσπασε την πρώτη της διάκριση για το 2015. Στο διαγωνισμό „Auto Test Winner in Green“, το περιβαλλοντικό ινστιτούτο Ökotrendand και το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Test επέλεξαν το Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFlex ως το πιο οικολογικό van για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το κόμπακτ 7θέσιο αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία του με τον οικονομικό και καθαρό κινητήρα 1.6 CNG ecoFLEX turbo. Το CNG (Compressed Natural Gas) προσφέρει καθαρή καύση στον καινοτόμο τετρακύλινδρο κινητήρα της Opel.
Με κατανάλωση φυσικού αερίου μόλις 4,7 kg / 100 kg στο μικτό κύκλο, το Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX (110 kw/150 hp) εκπέμπει μόνο 129 g/km CO2, και πληροί τις προϋποθέσεις για τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης Α.
Η Opel αναγνωρισμένη πρωτοπόρος στις φιλοσοφίες εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, ήδη το 2001 παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο όχημα φυσικού αερίου με τεχνολογία monovalent plus . Οι κινητήρες CNG ecoFLEX  είναι βελτιστοποιημένοι για να λειτουργούν με φυσικό αέριο, βιοαέριο, ή οποιονδήποτε συνδυασμό των δύο καθώς και με βενζίνη. Το CNG και το βιοαέριο κοστίζουν πολύ λιγότερο από τη βενζίνη ή το diesel και σε χιλιομετρική κάλυψη είναι ακόμα φθηνότερα από το υγραέριο (LPG). Σημειώνουμε πως στη Γερμανία, έχει θεσμοθετηθεί μία φορολογική ελάφρυνση για τη χρήση φυσικού αερίου σαν πηγή καυσίμου μέχρι το 2018. Αυτό επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική του συμβατότητα, καθώς οι ρύποι των οχημάτων που χρησιμοποιούν με φυσικό αέριο περιέχουν 25% λιγότερο CO2, μέχρι 80% λιγότερο άζωτο και είναι πλήρως απαλλαγμένοι από βενζόλιο και σωματίδια αιθάλης. Εάν χρησιμοποιείται βιοαέριο κατά 100%, το αποτύπωμα του άνθρακα του οχήματος είναι σχεδόν μηδενικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!