Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ο ύπνος κάνει καλό στην υγεία, αλλά και στην εικόνα μας και αυτό το γνωρίζουν καλά και οι γυναίκες που κοιμούνται πολύ και εκείνες που ξενυχτάνε πολύ και βλέπουν τα αποτελέσματα στο πρόσωπό τους το επόμενο πρωί.
Όσο, λοιπόν, εσείς κοιμάστε ο οργανισμός σας βρίσκει την ευκαιρία να ασχοληθεί με την περιποίησή σας, χωρίς να αποσπάται από τις σκέψεις και τις δοκιμασίες που του βάζετε καθημερινά.
Πέρα όμως από αυτό, μπορείτε οι ίδιες να αποκτήσετε κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την περιποίηση και θα ξυπνάτε κάθε πρωί, όλο και ομορφότερη, όλο και νεότερη.
1. Προτιμάτε σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Η απαλή υφή του σατέν και του μεταξωτού υφάσματος δεν «τσαλακώνει» το πρόσωπο, όπως μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη, ενώ, ακόμα, βοηθάει και τα μαλλιά να μην μπερδεύονται στον ύπνο, κάτι που συχνά οδηγεί στο σπάσιμο στη τρίχας.
Όσο λιγότερη, λοιπόν, αντίσταση και τριβή αντιμετωπίζει το δέρμα τόσο το καλύτερο για την εικόνα σας, όταν ξυπνήσετε το πρωί και τόσο το χειρότερο για τις ρυτίδες, που δεν έχουν την ευκαιρία να σχηματιστούν.

2. Κοιμηθείτε ανάσκελα
Ακόμα ένας τρόπος να μην ενισχύσετε το σχηματισμό των ρυτίδων είναι να κοιμάστε ανάσκελα αφήνοντας το πρόσωπο ανεπηρέαστο από τις γραμμές και τα σημάδια του ύπνου, που προκαλούνται από τη μπρούμυτη στάση. Μπορεί να μην είναι από την αρχή διακριτό, αλλά η πίεση που ασκεί το μαξιλάρι στο πρόσωπο λειτουργεί σωρρευτικά και αργά ή γρήγορα θα σχηματιστούν ρυτίδες και γραμμές.
Αν δε, έχετε την τάση να ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, δοκιμάστε να κοιμάστε με δυο μαξιλάρια, για να μη συγκεντρώνεται υγρό στην περιοχή, που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για το εφέ των πρησμένων ματιών.
3. Ενυδατωθείτε, ξανά και ξανά
Ο βασικότερος κανόνας που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες, από νεαρή, κιόλας, ηλικία είναι η σωστή και καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος και η σημασία αυτής στο αποτέλεσμα της νεανικής εικόνας. Χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ ενυδατική κρέμα ή αντιγηραντική με υαλουρονικό οξύ, βούτυρο κακάο για τα χείλη και ειδική κρέμα ενυδάτωσης βλεφάρων. Μη τεμπελιάζετε και μην παραλείπετε αυτή τη μικρή ρουτίνα καθαρισμού και ενυδάτωσης του προσώπου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, καθώς οι ώρες του ύπνου είναι οι ώρες που το δέρμα έχει το χρόνο να αναδομηθεί και θεραπευτεί και καλό είναι να το κάνει με το σωστό τρόπο.
4. Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκες
Δεν είναι ωραίο να αφιερώνετε τόσο χρόνο στην περιποίηση του προσώπου σας κάθε βράδυ και να κοιμάστε σε μια πολυκαιρισμένη μαξιλαροθήκη γεμάτη βακτήρια και μικρόβια. Πλένετε συχνά τις μαξιλαροθήκες, ώστε να μειώνετε στο μέτρο του δυνατού την έκθεση και επαφή του προσώπου με ακάθαρτες ουσίες και τις ημέρες που δεν αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη, θυμάστε, τουλάχιστον, να τη γυρίζετε και να κοιμάστε από τη φρέσκια πλευρά κάθε βράδυ.

5. Αποφεύγετε τα αλμυρά και το αλκοόλ πριν τον ύπνο
Όταν καταναλώνετε πολύ αλκοόλ, το σώμα σας αφυδατώνεται και αν πέσετε για ύπνο αφυδατωμένοι, το σώμα στην προσπάθειά του να αναπληρώσει τη χαμένη ενυδάτωση, συσσωρεύει υγρά στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Επειδή το ίδιο συμβαίνει και με την αυξημένη κατανάλωση αλατιού, αποφεύγετε να τρώτε αλμυρές τροφές και αλκοόλ, πριν πέσετε για ύπνο ή αν το κάνετε, καλύτερα να κοιμηθείτε με δυο μαξιλάρια, ώστε να εμποδίσετε έτσι το φαινόμενο των πρησμένων ματιών.
6. Έχετε τα μαλλιά σας δεμένα
Καλό είναι με κάποιο τρόπο να διατηρείτε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς τα φυσικά έλαια της τρίχας δεν κάνουν καλό στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Μια καλή λύση είναι να τα τυλίγετε με ένα μεταξωτό φουλάρι ή εναλλακτικά να  τα πιάνετε σε μια χαλαρή αλογοουρά.
Προσέξτε να μην σφίγγετε τον κότσο πολύ, καθώς κάτι τέτοιο ταλαιπωρεί τα μαλλιά και είναι πιθανό να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας.

7. Κοιμάστε με καθαρό πρόσωπο
Μην κοιμάστε ποτέ με το μακιγιάζ και χωρίς να έχετε καθαρίσει προσεκτικά το πρόσωπό σας. Όσο κουρασμένες και να είστε, αφαιρείτε τουλάχιστον το μακιγιάζ, γιατί αν δεν το κάνετε οι πόροι δεν «αναπνέουν» και θα ξυπνήσετε με πρόσωπο κουρασμένο και αφυδατωμένο. Σαπουνίζετε, κάθε βράδυ, το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και αφήνετε το σαπούνι να δράσει για ένα λεπτό, πριν ξεπλυθείτε με καθαρό νερό.
8. Κοιμηθείτε επαρκώς
Προσπαθείτε να δίνετε στον εαυτό όλο το χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να ασχοληθεί με την περιποίηση του δέρματός σας και την επούλωση τυχόν θεμάτων. Ο ελλειμματικός ύπνος είναι αυτό που δημιουργεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και την κουρασμένη εικόνα το επόμενο πρωί. Κοιμάστε λοιπόν καλά και επαρκώς και αφήστε το δέρμα σας να κάνει τη δουλειά σας... για εσάς.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!