Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Βραζιλία και Ολλανδία θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωπες για την 3η θέση της κατάταξης στο Μουντιάλ. Το παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως  «τελικός της παρηγοριάς» (23:00) με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα αγώνα ο οποίος θα είναι στη σκιά του μεγάλου τελικού της Κυριακής ανάμεσα σε Αργεντινή και Γερμανία.

Στο Εστάντιο Νασιονάλ ντε Μπραζίλια η Βραζιλία αναμένεται να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το 1-7 με την Γερμανία ενώ η Ολλανδία από τη μεριά της, θα παίξει για την ιστορία της και τους φίλους της ομάδας που βρίσκονται ακόμη στην «χώρα του καφέ».

Προϊστορία

Αυτή θα είναι η 12η φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες και η παράδοση είναι ακριβώς μοιρασμένη (3-5-3).

Από αυτά τα ματς τα τέσσερα ήταν για το Μουντιάλ και το ρεκόρ είναι 2-1-1 υπέρ της Ολλανδίας. Πιο πρόσφατη νίκη της Ολλανδίας ήταν το 2010 στα προημιτελικά (2-1) και πιο πρόσφατη της Βραζιλίας το 1994. Στη μοναδική τους ισοπαλία το 1998, προκρίθηκε στα πέναλτι η Βραζιλία.

Η φετινή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Ολλανδίας, που τερματίζει για δύο συνεχόμενα Μουντιάλ στη τετράδα (1974, 1978 οι δύο προηγούμενες). Σκόραρε 12 γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια της, αλλά κανένα στα προημιτελικά και ημιτελικά.Με την ήττα από την Αργεντινή στα πέναλτι, η Ολλανδία έχει χάσει πλέον τα 5/7 παιχνίδια της που πήγαν στα πέναλτι σε Μουντιάλ και Euro. Αυτός θα είναι ο δεύτερος μικρός τελικός στην ιστορία της σε Μουντιάλ (το 1998 είχε χάσει 2-1 από την Κροατία).

Ο Τζαμέλ Χαϊμουντί διαιτητής

Τον Αλγερινό διαιτητή, Τζαμέλ Χαϊμουντί, όρισε η FIFA για να διευθύνει τον μικρό τελικό. Ο 43χρονος θα γίνει ο πρώτος ρέφερι που από τη Μαύρη Ήπειρο που θα «σφυρίξει» σε αγώνα που θα κρίνει την τρίτη θέση ενός Μουντιάλ και θα διεξαχθεί στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια.
real.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!