Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

1. Μετακινούνται με το ποδήλατο σε μια πόλη που δεν έχει μισό ποδηλατόδρομο, που απαγορεύεται να παίρνεις το ποδήλατό σου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και που η ατμόσφαιρά της δεν ενδείκνυται για ποδηλάτες χωρίς αντιασφυξιογόνο μάσκα.

2. Κάνουν τζόγκινγκ στο δρόμο και στους γύρω λόφους. Αδιαφορώντας για το καυσαέριο, τα «επικίνδυνα» μονοπάτια και για τους διαδρόμους με τις TV στα γυμναστήρια.

3. Γεμίζουν τα μπαλκόνια τους με λουλούδια και φυτά όσο μικρά και αντισυμβατικά και αν είναι.

4. Πετάνε τα σκουπίδια στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αν και γνωρίζουν πως ο προορισμός των απορριμμάτων είναι περισσότερο άγνωστος παρά ανακυκλώσιμος.

5. Συνεχίζουν να αράζουν σε πλατείες, παγκάκια, πεζούλια, ελεύθερους χώρους, παρόλο που αυτοί είναι εγκαταλειμμένοι και βρώμικοι.

6. Παίζουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε εξαθλιωμένα γήπεδα. Όπως παλιά!

7. Αρπάζουν κάθε ευκαιρία τις Κυριακές και τις γιορτές και να χρησιμοποιούν όποια άπλα μπορούν με σκοπό να ψήσουν κάνα κοψίδι στη σχάρα. Αφού δεν ζούμε σε κηπούπολη, κήπος είναι το πεζοδρόμιό μου. Και μετά μοσχοβολούν οι γειτονιές όχι βασιλικό και ασβέστη, αλλά λουκάνικο και παϊδάκι.

8. Ψαρεύουν σε μέρη όπως λιμάνια, προβλήτες και ιχθυόσκαλες, που το τοπίο και η θάλασσα μόνο κατάλληλα δεν είναι. Περικυκλωμένοι από εργοστάσια περνούν την ώρα τους με το καλάμι τους, ρίχνοντας δόλωμα για να ξεγελάσουν ψάρια κασκαντέρ που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κολυμπώντας στο πιο βρώμικο κομμάτι του Σαρωνικού.

9. Βγαίνουν έξω με τη σκούπα και το λάστιχο και καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο τους.

10. Περπατάνε στα ιδιόρρυθμα πεζοδρόμια αυτής της πόλης.

11. Ταΐζουν πάσης φύσεως αδέσποτο. Από σκυλί μέχρι περιστέρι. Πιο συγκινητικοί αυτοί που τα μαζεύουν κιόλας και σου σπάνε μετά τα νεύρα, κάνοντας συνέχεια την ίδια ερώτηση: «Μήπως θες ένα πολύ γλυκό κουτάβι που βρήκα προχθές στο άλσος;».

http://www.4news.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!