Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σαν σήμερα, το 1956, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα και για πρώτη φορά συμμετέχουν και οι Ελληνίδες.

197 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος νικά στο Λούγδουνουμ (σημερινή Λυών) τον σφετεριστή Κλαύδιο Αλβίνο, στην πιο αιματηρή μάχη μεταξύ ρωμαϊκών στρατευμάτων.

1674 – Αγγλία και Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Ουέστμινστερ τερματίζοντας τον τρίτο αγγλο-ολλανδικό πόλεμο. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ στους Άγγλους και τη μετονομασία της σε Νέα Υόρκη.

1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Όστιν η κυβέρνηση της νεοσύστατης πολιτείας του Τέξας.

1878 – Υπογράφεται η μεταξύ Ρώσων και Τούρκων η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου με την οποία προσαρτούνται εδάφη της Μακεδονίας και Θράκης στη Βουλγαρία. Η συνθήκη αυτή ανετράπη από του Βερολίνου στις 13 Ιουλίου του ίδιου έτους.

1910 – Εγκαινιάζεται το «Ολντ Τράφορντ» με τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λίβερπουλ (3-4).

1952 – Η Ελλάδα επικυρώνει το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ.

1956 - Οι Ελληνίδες συμμετέχουν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία. Η Ε.Ρ.Ε. του Κωνσταντίνου Καραμανλή λαμβάνει 26.000 λιγότερες ψήφους από το συνασπισμό κομμάτων Δημοκρατική Ένωση, ωστόσο εκμεταλλευόμενη το εκλογικό σύστημα, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

1959 – Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου κυπριακού κράτους, μεταξύ Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!