Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Συνηθίζατε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να πίνετε σαμπάνια και να διασκεδάζετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες;
Αλλά τώρα που έχετε παιδιά ένα τέτοιο πρόγραμμα φαντάζει μάλλον αδύνατον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γιορτάσετε μαζί με τα παιδιά. Από εορταστικά φαγητά μέχρι δραστηριότητες φιλικές για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά,  εδώ είναι ό, τι χρειάζεστε για να περάσετε υπέροχα το βράδυ σας!

Φτιάξτε δικά σας καπέλα

Η εύκολη λύση είναι να αγοράσετε χάρτινα καπέλα του εμπορίου. Η χαρά του να τα φτιάξετε όμως εσείς οι ίδιοι με τα παιδιά σας δεν συγκρίνετε με καμία αγορά. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε!
Διαλέξτε ένα χαρτόνι κάνσον με ότι σχέδιο θέλετε. Για πατρόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιάτο  μεγάλο. Σχεδιάστε τον κύκλο και κόψτε τον. Στη συνέχεια σχεδιάστε την ακτίνα του κύκλου και κόψτε με  το ψαλίδι μέχρι το κέντρο του κύκλου. Τέλος διπλώστε το κύκλο έτσι ώστε να σχηματιστεί έναν κώνος. Μπορείτε να τον σταθεροποιήσετε είτε με κόλλα, είτε με σιλικόνη.

Κάντε φασαρία

Αφήστε τα παιδιά να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μουσική, πανηγυρισμοί, σερπαντίνες, σφυρίχτρες, είναι όλα μες στο πρόγραμμα!

Σερβίρετε κάτι γλυκό

Γιορτή χωρίς γλυκό, δεν λέει. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αγαπημένο γλυκό για αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Μια καλή ιδέα είναι τα χριστουγεννιάτικα cupcakes σε σχήμα Ρούντολφ.

Ανακοινώστε τα σχέδια σας

Δεν υπάρχουν ηλικίες για τα resolutions της νέας χρονιάς. Βάλτε τα παιδιά σας να γράψουν ή να σας πουν τι τους άρεσε την φετινή χρονιά και τι θα ήθελαν να κάνουν ή να ολοκληρώσουν την καινούργια. Κρατήστε ή σημειώστε αυτά που θα σας πουν ώστε να δείτε τι καταφέρατε του χρόνου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πείτε «Cheese»

Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες για να απαθανατίζουμε τις ωραίες μας στιγμές. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά παίρνοντας χαριτωμένες πόζες μπροστά στην κάμερα και να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Γεμίστε το σπίτι με μπαλόνια

Φουσκώστε πολύχρωμα μπαλόνια και παίξτε οικογενειακώς ένα παιχνίδι. Μέσα στο κάθε μπαλόνι βάλτε από ένα χαρτάκι με εντολές, π.χ. «δώσε ένα φιλάκι στη μαμά. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το παιχνίδι! Σπάστε τα ένα ένα (σε απόσταση από παιδιά) και διαβάστε την εντολή που πρέπει να εκτελέσει το παιδί που διάλεξε το μπαλόνι. Είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να το καθιερώσετε σε γενέθλια και γιορτές.
baby.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!