Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Οι δικτάτορες είναι οι χειρότεροι, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουν καλά, είναι να ζουν πλουσιοπάροχα. Τι συμβαίνει όμως στα φανταχτερά τους παλάτια όταν ο αδίστακτος ιδιοκτήτης τους καθαιρεθεί; Συνήθως μετατρέπονται σε ξενοδοχεία.
Ακολουθούν τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που κάποτε ήταν τα παλάτια δικτατόρων.
JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Βουκουρέστι – Ρουμανία
Νικολάε Τσαουσέσκου
Παρόλο που ο Τσαουσέσκου είχε εκτελεστεί πριν καν προλάβει να μείνει στο σπίτι του, 10 χρόνια μετά το θάνατο του, η Μάριοτ ανέλαβε το χώρο και δημιούργησε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 400 δωματίων.


Ιntercontinental Resort Berchtesgaden
Μπέρχτεσγκάντεν – Γερμανία
Αδόλφος Χίτλερ
Σε μία προσπάθεια να επανενώσει τη χώρα με τον 19ο αιώνα, πριν την άνοδο των ναζί στην εξουσία, το εξοχικό του Χίτλερ στις Βαυαρικές Αλπεις, μετατράπηκε το 2005 σε ένα πολυτελές χειμερινό θέρετρο 138 δωματίων.


Stalin's Villa
Σότσι – ΡωσίαΙωσήφ Στάλιν
Ενα ξενοδοχείο-μουσείο που περιλαμβάνει όλα τα έπιπλα του Ρώσου δικτάτορα και ένα ξενοδοχείο με τα αγαπημένα του μενού


Hotel Vila Bled
Μπλεντ – Σλοβενία
Γιόζιπ Μπροζ Τίτο
Το θερινό ανάκτορο που περνούσε τις διακοπές του ο Τίτο την δεκαετία του '50 έχει γίνει ξενοδοχείο από το 1980.


St. Katharine's
Πάρμουρ – Αγγλία
Κινγκ ΖογκΟταν εκδιώχθηκε από την Αλβανία μετά την εισβολή του Μουσολίνι το 1939, ο Ζογκ μετακόμισε σε αυτό το σπίτι με τη σύζυγο του Τζεραλντίν. Το 1946 μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο για 24 μόνο άτομα.


Grand Hotel a Villa Feltrinelli
Γκαρνιάνο Μπρέσια – Ιταλία
Μπενίτο Μουσολίνι
Με 8 καταπράσινα στρέμματα στις όχθες της λίμνης, είναι φυσικό να τράβηξε το ενδιαφέρον του Μουσολίνι, ο οποίος το πήρε με στρατιωτικό νόμο από την οικογένεια Φελτρινέλι το 1943. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η βίλα επέστρεψε στους νόμιμους ιδιοκτήτες της και από το 1990 είναι ξενοδοχείο.


Al-Hillah Presidential Palace
Χίλα – Ιράκ
Σαντάμ Χουσείν
Σίγουρα αυτή η περίοδος δεν είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές στο Ιράκ, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε, μπορείτε να μείνετε στην βίλα του προσφάτως έκπτωτου δικτάτορα της χώρας.

 iefimerida.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!