Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η Volvo θεωρεί ότι οι αισθητήρες είναι η λύση στο πρόβλημα των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και προωθεί την ευρεία χρήση τους μέχρι το 2020.
Η εταιρεία επιδιώκει την ενσωμάτωση στα οχήματα ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου 360 μοιρών, με εξελιγμένη οπτική τεχνολογία στο πλαίσιο του Non-Hit Car and Truck project, το οποίο και χρησιμοποιεί -μεταξύ άλλων- το GPS, τις κάμερες και ένα μεγάλο εύρος από αισθητήρες.
Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει στο όχημα να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του και να μπορεί να αποφύγει, κινδύνους, εμπόδια και άλλα οχήματα. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να διευκολύνει κατά πολύ την κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό.
Η Volvo εστιάζει το ενδιαφέρον της έρευνάς της στο γεγονός ότι τα μοντέρνα οχήματα είναι πλήρως εξοπλισμένα τεχνολογικά, αλλά μέχρι σήμερα τα επιμέρους συστήματά τους δεν λαμβάνουν υπόψη τα γύρω τους οχήματα, επομένως δεν αποφεύγονται σε ικανοποιητικό βαθμό τα ατυχήματα.
Με το σύστημα της Volvo θα μπορεί το ίδιο το όχημα να προβλέπει την πορεία των άλλων οχημάτων, ώστε να αντιδράσει έγκαιρα στο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος ή μιας σύγκρουσης.
Το project βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν φιλοδοξεί να γίνει ένα αυτόματος πιλότος για τον οδηγό, αλλά ένας απόλυτα αποτελεσματικός βοηθός στην οδήγηση, ώστε να μην υπάρξει κανένα θύμα στην άσφαλτο στο κοντινό μέλλον.
pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!