Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Υπήρξε μέλος της χρυσής γενιάς του Αρη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τη δεκαετία του 1990, όταν κατέκτησε πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρώπης με τον «Αυτοκράτορα», ωστόσο, η ζωή του μακριά από το μπάσκετ αποδείχθηκε πολυτάραχη.

Ο Μιχάλης Μισούνοφ, γεννημένος στη Μόσχα στις 27 Μαΐου του 1964, έφθασε στη Θεσσαλονίκη το 1987 για να αγωνιστεί με τα χρώματα του μεγάλου Αρη, της εποχής Γκάλη-Γιαννάκη, όπου και έμεινε για δέκα χρόνια.

Με τον «Αυτοκράτορα» πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα Ελλάδας, 4 Κύπελλα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων στον θρυλικό τελικό του Τορίνο απέναντι στην Εφές Πίλσεν. Μετά τον Άρη αγωνίστηκε στον Ηρακλή, στη Σιέννα και στη Gostivar Nikol Fert, ωστόσο, μετά το τέλος της μπασκετικής του καριέρας άρχισαν τα προβλήματα.

Ο άλλοτε άσος του ΑΡΗ έχει να επιδείξει πλούσιο ποινικό παρελθόν, αφού κατά την τελευταία 10ετία απασχόλησε τις διωκτικές Αρχές για διάφορες υποθέσεις. Το 2004 συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έπεσε εκ νέου στα χέρια της Αστυνομίας, όταν βρέθηκαν στην κατοχή του δύο εκτοξευτήρες τύπου RPG και μία ρουκέτα.

Για την πρώτη υπόθεση καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Αθηνών σε κάθειρξη οκτώ ετών, ποινή η οποία ανεστάλη ενόψει του Εφετείου. Σε ό, τι αφορά την υπόθεση του «οπλοστασίου», το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον 50χρονο -σήμερα- πρώην αθλητή ποινή κάθειρξης 10 ετών και 8 μηνών, αλλά, σε αντίθεση με το προηγούμενο δικαστήριο, αποφάσισε να μην του χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με συνέπεια ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών. Στη δίκη της Θεσσαλονίκης, ο Μιχ. Μισούνοφ είχε απολογηθεί ότι τα όπλα τού τα παρέδωσε για φύλαξη ένας γνωστός του, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε μαφιόζικη εκτέλεση «μπράβου» της νύχτας.

Παραμένοντας συνολικά δύο χρόνια στις φυλακές, ο πρώην καλαθοσφαιριστής πέτυχε το Νοέμβριο του 2011 την αποφυλάκισή του, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης, έκανε δεκτό -υπό όρους- το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 11 χρόνων και 8 μηνών.

Έκτοτε ήταν ελεύθερος μέχρι χθες το μεσημέρι, οπότε αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς τον συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει επικείμενου ελέγχου ο κατηγορούμενος πέταξε στο έδαφος μια σακούλα με δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας συνολικού βάρους 1.655 γραμμαρίων και επιχείρησε στη συνέχεια να απομακρυνθεί. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σκοπευτικό εξάρτημα όπλου, τρία κινητά τηλέφωνα και 13 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

http://www.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!