Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να μισθώσουν ιδιωτικό αυτοκίνητο αντί για ταξί, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη και έχει προκαλέσει προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στους επαγγελματίες οδηγούς.
Πρόκειται για την εφαρμογή UberPop που, με σύνθημα" μικρές διαδρομές σε μεγάλες πόλεις", ήδη λειτουργεί σε περισσότερες από 200 πόλεις σε 45 χώρες.

Οι ιδιώτες οδηγοί που συμμετέχουν στην εφαρμογή δεν είναι επαγγελματίες. Πρέπει όμως να διαθέτουν για τουλάχιστον τρία χρόνια άδεια οδήγησης και λευκό ποινικό μητρώο.
Όπου τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή, υπήρξαν προσφυγές στη δικαιοσύνη. Στις Βρυξέλλες δικαστήριο απαγόρευσε τη χρήση της και δικαστήριο της Φρανκφούρτης είχε απαγορεύσει τη λειτουργία της σε ολόκληρη τη Γερμανία. Η απόφαση όμως, σύμφωνα με το Euronews, αναιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η εταιρεία Uber που δημιούργησε την εφαρμογή δεν φαίνεται να πτοείται.
«H Uber ταρακουνά μια βιομηχανία, που ποτέ δεν αντιμετώπισε οποιοδήποτε είδος ανταγωνισμού. Οπότε δεν εκπλήσσομαι με τις εντάσεις. Τις ξεπερνάμε παρέχοντας ασφαλέστερες, αποτελεσματικότερες και πιο αξιόπιστες επιλογές για τους ανθρώπους που μετακινούνται», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας για τη Δυτική Ευρώπη.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!