Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να εργαστούν στο πλευρό δισεκατομμυριούχων, καινοτόμων εφευρετών, ταλαντούχων ιδρυτών και διευθύνοντων συμβούλων.
Γι' αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο αυτό που βλέπουν στις ταινίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συχνά μια λανθασμένη και διαστρεβλωμένη εικόνα για το πώς είναι να συνεργάζεται κανείς μαζί τους, γράφει ο Eugene Kim στο Business Insider.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook είναι ένα παράδειγμα τέτοιου αφεντικού.
Ο ίδιος εμφανίζεται ως ένας αλαζονικός σπασίκλας στην ταινία «The Social Network» του 2010, που πραγματεύεται την ίδρυση του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης: του Facebook.
Ίσως –αναφέρει ο αρθρογράφος- η ταινία να έπαιξε κι αυτή το δικό της ρόλο, ως ένα βαθμό, στη δημιουργία της αρνητικής εικόνας που ακολουθεί τον ιδρυτή του Facebook μέχρι σήμερα.
Είναι όμως ο Ζούκερμπεργκ ένας «δύσκολος» άνθρωπος στην πραγματική ζωή;
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του Facebook, Bret Taylor, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του για τρία χρόνια, λέει ότι «σίγουρα είναι ένα πολύ διαφορετικό αφεντικό».
«Ακόμη κι όταν διαφωνούσαμε, δεν έβγαζε καθόλου εγωισμό. Φυσικά, αν δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία θα επικρατούσε η δική του άποψη, όμως πάντοτε είχα την αίσθηση ότι ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει επιχειρήματα και να ακούσει τι έχεις να του πεις. Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των CEO στη Silicon Valley» πρόσθεσε.
Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι φίλος με τον Ζούκερμπεργκ, παρότι έφυγε από το Facebook.
«Όταν βγήκε η ταινία, διαπίστωσα ότι ήταν πολύ εύκολο να χτίσει κανείς μια εικόνα-καρικατούρα των ανθρώπων αυτών. Όμως εγώ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον "ανθρώπινο Μαρκ", που εύχομαι να μπορούσαν να δουν κι άλλοι» συνέχισε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Taylor μιλά με καλά λόγια για το πρώην αφεντικό του. Στο γράμμα της παραίτησής του ο ίδιος είχε γράψει, ότι ο Ζούκερμπεργκ θα είναι πάντα ο μέντοράς του και ένας από τους στενότερους φίλους του.
Ο Taylor παραιτήθηκε από τη θέση του στο Facebook το 2012 για να ιδρύσει την εταιρεία Quip (επεξεργαστής κειμένου για περιβάλλον κινητών τηλεφώνων).

http://www.thestival.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!