Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Υπάρχουν μικροί «παράδεισοι» στη μέση του πουθενά, που λίγοι γνωρίζουν και ακόμη πιο λίγοι έχουν επισκεφτεί.
Τα νησιά Pitcairn βρίσκονται στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού και αποτελούνται από 4 ηφαιστειακά νησάκια, από τα οποία το μόνο που κατοικείται είναι το Pitcairn. Το νησί αυτό ανακαλύφθηκε το 1789 από Βρετανούς ναύτες που ψάχνοντας ένα καταφύγιο, βρήκαν το άγνωστο μέχρι τότε νησί.
Πολλοί μιλούν για έναν επίγειο παράδεισο πνιγμένο στο πράσινο, με κλίμα τροπικό και ευχάριστες θερμοκρασίες, με πεντακάθαρα νερά και πανέμορφες τοποθεσίες που μαγεύουν τον επισκέπτη. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι βραχώδες, υπάρχει και μία παραλία με άμμο που είναι και η αγαπημένη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Στη μοναδική «πόλη» του νησιού ζουν συγκεντρωμένοι οι λιγοστοί κάτοικοι (περίπου 50), οι οποίοι μάλιστα αναζητούν και άλλους ανθρώπους που θα επιθυμούσαν να ζήσουν εκεί, αφού το νησί είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένο. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν οικογενειακούς δεσμούς με το νησί καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο του νησιού και τον Διοικητή.
Το Pitcairn, κήρυξε πτώχευση το 2004,αφού βασίζεται οικονομικά στον τουρισμό, αλλά εξαιτίας της θέσης του, ελάχιστοι το γνωρίζουν. Ο πληθυσμός του νησιού γερνάει, με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι άνω των 65 ετών και το σύνολο των κατοίκων είναι απευθείας απόγονοι των πειρατών του Bounty και των Ταϊτινών που είχαν απαγάγει.
Η περιπέτεια του πλοίου και του πληρώματος που έχει γίνει γνωστή από ταινίες και μυθιστορήματα, είναι ακόμα «ζωντανή» στο μικρό αυτό νησί, όπου τα απομεινάρια του πλοίου στο βυθό της θάλασσας είναι μέχρι και σήμερα ορατά όταν έχει καλό καιρό.
Το νησί αυτό είναι από τα πιο απομονωμένα μέρη του πλανήτη και ακριβώς επειδή η παρουσία του ανθρώπου δεν είναι έντονη, η φύση έχει μεγαλουργήσει! Έχει αφεθεί ελεύθερη να δημιουργήσει και να εξελιχθεί!
Το 1838 τα νησιά Pitcairn έγιναν αγγλική αποικία και μέχρι σήμερα παραμένουν επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!