Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κουμπί που να μας κάνει να ξεχνάμε κάποιον από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε η επιστήμη έχει ανακαλύψει κάποιο σχετικό χάπι, ακόμα (μερικοί από εμάς ακόμα ελπίζουμε στο θαύμα της επιστήμης).
Και επειδή, αν μάλιστα η αγάπη ήταν δυνατή, τα συναισθήματα παραμένουν, ακόμα και αν εσείς ήσαστε εκείνος που επιλέξατε το χωρισμό, καλό είναι να γνωρίζετε πως η αποδέσμευση είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο, πονάει πολύ και γίνεται σταδιακά.
Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να βρείτε γρηγορότερα το δρόμο σας για μια νέα αγκαλιά ή έστω να πάψετε να βασανίζεστε για την παλιά.
1. Αντιληφθείτε το λόγο του χωρισμού
Το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε το χωρισμό, είναι να αντιληφθείτε τους λόγους που καταλήξατε σε αυτόν. Μελετήστε τη σχέση σας, καταγράψτε τα καλά και τα κακά και κάθε φορά που θέλετε να πισωγυρίσετε, διαβάζετε αυτή τη λίστα, ώστε να θυμάστε τους λόγους που σας οδήγησαν στο χωρισμό. Δεδομένου ότι έχουμε πάντα την τάση να ξεχνάμε τα άσχημα, βοηθήστε τον εαυτό σας να τα θυμάται.

2. Πενθήστε
Αντί να αναλωθείτε στην προσπάθεια να δείχνετε άνετοι και χαλαροί μετά από έναν επώδυνο χωρισμό, δεχτείτε το γεγονός ότι είναι φυσιολογικό κι επόμενο να νιώθετε στενοχωρημένοι και μην προσπαθείτε να καμουφλάρετε τα συναισθήματά σας γιατί το μόνο που θα καταφέρετε έτσι είναι να γίνουν πιο δυνατά και επίμονα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να πενθήσει, συζητήστε το με τους φίλους και κάνετε ό,τι χρειάζεστε για να εκτονωθεί το συναίσθημα.
3. Διακόψτε την επικοινωνία
Ο μοναδικός τρόπος για να δώσετε ένα ουσιαστικό και οριστικό τέλος σε μια σχέση είναι να διακόψετε κάθε είδους επικοινωνία με τον/την πρώην. Παρά την επιθυμία που σίγουρα θα έχετε, να τον/την πάρετε ένα τηλέφωνο, προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε, καθώς δεν βοηθάει καθόλου και κανέναν από τους δυο το πισωγύρισμα.

4. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας
Η καλύτερη περίοδος να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τις επιθυμίες του είναι η περίοδος μετά από ένα χωρισμό.
Ο προσωπικός σας χρόνος αυξάνεται απότομα και έχετε την ευκαιρία να κάνετε όλα όσα σας ευχαριστούν, να βάλετε νέες προτεραιότητες και να ασχοληθείτε αποκλειστικά με την προσωπική σας καλοπέραση.
5. Αποδεχτείτε το γεγονός
Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε το χωρισμό και αποδεχτείτε το γεγονός, ότι τελικά δεν ήταν γραφτό να γεράσετε με το συγκεκριμένο άτομο, τότε θα είναι και η στιγμή που θα έχετε αποδεσμευτεί ουσιαστικά από τη σχέση.
Μπορεί να ξεκίνησαν ιδανικά τα πράγματα, αλλά το ότι δεν κατέληξαν ιδανικά, ήταν και αυτό στο πρόγραμμα και η ζωή συνεχίζεται.

6. Κάντε νέες γνωριμίες
Ο χωρισμός δεν σημαίνει ποτέ το τέλος του κόσμου, ακόμα και αν εσείς καταλήγετε μόνο σε αυτό το συμπέρασμα. Η αληθινή αγάπη, είναι εκεί έξω για εσάς και περιμένει να σας γνωρίσει. Μην μένετε κολλημένοι στο παρελθόν, όσο ωραίο και να ήταν, αλλά ανοίξτε τους ορίζοντές σας στο μέλλον που αναμένεται ακόμα καλύτερο.
7. Βγείτε ξανά ραντεβού
Όταν θα νιώσετε πάλι έτοιμοι να φλερτάρετε και θα είστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις, τότε θα καταλάβετε κι εσείς οι ίδιοι, ότι ξεπεράσατε το χωρισμό και ότι είστε πάλι διαθέσιμοι για νέες αγάπες. Από την άλλη, με το να είστε δεκτικοί σε νέες προτάσεις δίνετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ξεχάσει ακόμα πιο εύκολα τις παλιές αγάπες, που είναι και το ζητούμενο, άλλωστε.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!