Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σαν σήμερα, το 2010, καταστροφικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ έπληξε τη Χιλή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 525 άτομα.

380 - Έδικτο της Θεσσαλονίκης: ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' και οι συναυτοκράτορες Γρατιανός και Ουαλεντινιανός Β' δηλώνουν την επιθυμία τους να ασπαστούν όλοι οι Ρωμαίοι πολίτες τον τριαδικό Χριστιανισμό.

425 - Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β' εκδίδει διάταγμα για τη λειτουργία του Πανδιδακτηρίου στην Κωνσταντινούπολη, κατόπιν προτροπής της συζύγου του, Ευδοκίας.

1594 - Ο Ερρίκος Δ' στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας.

1700 - Ανακαλύπτεται το νησί της Νέας Βρετανίας.

1812 - Ο Μανουέλ Μπελγράνο υψώνει για πρώτη φορά τη σημαία της Αργεντινής στο Ροσάριο.

1844 - Η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αϊτή.

1900 - Ιδρύεται το βρετανικό Εργατικό Κόμμα με την αρχική ονομασία «Συνέδριο Εργατικής Αντιπροσώπευσης».

1933 - Εμπρησμός του Ράιχσταγκ από τον Ολλανδό κομουνιστή Μαρίνους βαν ντερ Λούμπε. Κρίθηκε αργότερα ότι ωθήθηκε σ΄ αυτό από πράκτορες του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος χωρίς όμως να υπάρξουν ποτέ επ΄ αυτού αποδεικτικά στοιχεία.

1943 - Εκπνέει ο εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς. Η κηδεία του έγινε την επομένη και με την συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων μετατράπηκε σε μεγαλειώδη εκδήλωση εθνικής αντίστασης, παρά την ισχυρή παρουσία των κατοχικών δυνάμεων. Ο Άγγελος Σικελιανός απαγγέλλει «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και ο λαός ψάλλει με ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο.

2010 - Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στη νότια Χιλή, με επίκεντρο την Κονσεπσιόν. Δημιουργείται γιγαντιαίο τσουνάμι.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!