Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

 Αυτά είναι τα 9 πιο... ζεν τρόφιμα που συστήνουν οι ειδικοί όταν θες να διώξεις το στρες!

Όταν η εξωτερική πίεση μετατρέπεται σε καταπιεσμένα συναισθήματα τότε οι περισσότερες από εμάς επιλέγουν ως διέξοδο το -πολύ και λιπαρό- φαγητό! Ωστόσο, οι ειδικοί απενοχοποιούν το «συναισθηματικό φαγητό» προτείνοντάς μας τροφές που αποδεικνύονται ευεργετικές όχι μόνο για τη φυσική αλλά και για τη ψυχολογική μας κατάσταση.







 Αμύγδαλα, Φιστίκια & Καρύδια

Μια “παρενέργεια” του στρες είναι η ταχυπαλμία ενώ το χρόνιο στρες εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε και Β. Η πρώτη θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ η δεύτερη συμβάλλει στη μείωση της πίεσης στο αίμα σου, βοηθώντας την σωστή λειτουργία της καρδιάς σου. Όσον αφορά την ποσότητα, μία μονάχα χούφτα είναι αρκετή για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, χωρίς να χαλάσεις την σιλουέτα σου.


 


Αβοκάντο

Την επόμενη φορά που θα λαχταρήσεις ένα πλούσιο σε λιπαρά, κρεμώδες σνακ, προτίμησε να φας αβοκάντο. Η υπέροχη υφή του θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις σου και θα σε ηρεμήσει, ενώ η μεγάλη του περιεκτικότητα σε κάλιο θα κρατήσει τα επίπεδα της πίεσής σου χαμηλά.


Άπαχο Ζεστό Γάλα

Το περίφημο γιατροσόφι των γιαγιάδων μας για την αϋπνία βρίσκει σύμφωνους και τους επιστήμονες, αφού αποδεδειγμένα το ασβέστιο βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους καθώς και στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Τέσσερα ποτήρια ζεστό γάλα την εβδομάδα θα βοηθήσουν σημαντικά στην κυκλοθυμία, την ευερεθιστότητα και την ανησυχία εκείνων των ημερών.
 
Διαβάστε περισσότερα στο:http://www.missbloom.gr


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!