Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κάποτε ήταν επανάσταση. Μία κονσόλα με την οποία μπορούσε να παίξει κάποιος video game στο σπίτι του, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσει όλο του το χαρτζιλίκι σε κέρματα στα γνωστά και ως «ηλεκτρονικά»; Τα χρόνια πέρασαν βέβαια και οι κονσόλες αυτές- αν δεν έχουν καταστραφεί προ πολλού- γεμίζουν σκόνη και αράχνες σε πατάρια και αποθήκες. Αλλά τώρα υπάρχει η ευκαιρία σε εκείνους που τις είχαν πάρει γεμάτοι λαχτάρα στα χέρια τους, να νιώσουν ξανά παιδιά.

Τα video game που έκαναν θραύση στις δεκαετίες του '70 και του '80 βρίσκονται πλέον στο διαδίκτυο, από την Internet Archive. Πρόκειται για παιχνίδια που βρίσκονται στις κονσόλες που τώρα μοιάζουν προϊστορικές, όπως το Atari που υπήρχε στα περισσότερα ελληνικά παιδικά δωμάτια.

Προς το παρόν τα παιχνίδια δεν έχουν ήχο, κάτι που θα αποκατασταθεί σύντομα σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενώ σταδιακά αυτή θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα. Τα γραφικά τους μπορεί να μοιάζουν με... μουτζούρες παιδιού μπροστά σε έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αν τα συγκρίνει κανείς με τα σημερινά. Αλλά ποιος μπορεί να πει όχι σε λίγη νοσταλγία;

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!