Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φόρεσε σκούφο, βάλε γαλότσες, κούμπωσε το παλτό σου και ετοιμάσου για μια βόλτα πασπαλισμένη με χρυσόσκονη, με υπόκρουση τα κάλαντα και με συνοδοιπόρο σου τον Αϊ Βασίλη!

1. Ξεκινάμε από την παραδοσιακή αγορά “Vienna Magic of Advent” η οποία κάθε χρόνο μεταμορφώνει την πλατεία Rathausplatz σε μία λαμπερή παραμυθούπολη βγαλμένη από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Εδώ θα βρούμε περισσότερα από 150 stand με προτάσεις για εορταστικά δώρα και στολίδια, με δεκάδες γλυκά και ακόμη περισσότερες επιλογές σε ζεστά κρασιά και αλκοολούχα ποτά. Γύρω μας, θα βρούμε πολλά στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα που τυλίγουν εορταστικά το Δημαρχείο, ενώ κατά καιρούς υπάρχουν και διαδραστικά προγράμματα κατάλληλα για τα παιδιά.

2. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η αγορά της πλατείας Maria-Theresien η οποία βρίσκεται σχεδόν στην αρχή του ιστορικού κέντρου της Βιέννης ανάμεσα στα μουσεία Καλών Τεχνών και Φυσικής Ιστορίας. Εδώ τα stand είναι σχεδόν τα μισά ωστόσο σε τίποτα δεν υστερούν από εκείνα της προηγούμενης αγοράς, και μάλιστα αποτελεί ιδανική αφορμή για την πρώτη επαφή μας με τις Βιεννέζικες αγορές των Χριστουγέννων αλλά και την πόλης γενικότερα.

3. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου θα συναντήσουμε την Old Viennese Christmas Market, η οποία εντοπίζεται στην περιοχή του Freyung. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες αγορές της πόλης (από το 1772, παρακαλώ) και εύκολα διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες λόγο του έντονου παραδοσιακού της χαρακτήρα. Δεκάδες λιχουδιές και ακόμη περισσότερες προτάσεις σε χειροποίητα αντικείμενα είναι μόνο ορισμένες από τις επιλογές που θα συναντήσουμε εδώ, ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα stand με παραδοσιακά κεραμικά. Από αργά το μεσημέρι η συγκεκριμένη αγορά έχει και μουσική, ενώ σε ελάχιστη απόσταση βρίσκεται και η Am Hof Advent Market που επίσης δεν έχετε λόγο να μην επισκεφθείτε.

4. Μιας και βρίσκεστε ακόμη στο κέντρο της πόλης, αλλά και με αφορμή την δεδομένη επίσκεψή σας στο Belvedere Palace, δεν έχετε παρά να αφιερώσετε χρόνο και στην Advent Market, μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ντόπιων αλλά και ξένων που βρίσκονται στην Βιέννη αυτή την περίοδο.

5. Μια αγορά-εμπειρία ωστόσο είναι και εκείνη του Ehrenhof που βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης, πλαισιωμένη από το Schönbrunn Palace, το οποίο οι εκάστοτε βασιλικές οικογένειες της Βιέννης χρησιμοποιούσαν ως θερινή τους κατοικία. Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη αγορά της πόλης αλλά και μία από τις πιο εντυπωσιακές, μιας και στήνεται μπροστά από ένα royal background, ενώ αμέσως μετά τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε μία “New Year market” έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα χρονιά με τον πιο μεγαλόπρεπο τρόπο. Εδώ υπάρχει μουσική όλη τη διάρκεια της ημέρας, live συναυλίες με κλασική μουσική αλλά και πλήρες πρόγραμμα για τα παιδιά.

6. Και μιας και αναφερθήκαμε στα παιδιά, είναι σίγουρο πως η αγαπημένη τους αγορά θα είναι εκείνη του Karlsplatz. Εδώ δεν υπάρχει μόνο πλήρες πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τα stand που είναι ακόμη πιο παραμυθένια, ακόμη πιο παιδικά, ακόμη πιο χριστουγεννιάτικα! Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αγορά φέτος σβήνει το 20ο της κεράκι και πως κυρίως είναι φημισμένη για τις unique προτάσεις της σε οτιδήποτε χειροποίητο!

7.Τα παιδιά θα λατρέψουν επίσης και την winter market στην Riesenradplatz μιας και προσφέρει επιλογές και σε rides για να τα κρατάμε απασχολημένα ευχάριστα, ενώ υπάρχουν και διασκεδαστές που βρίσκονται καθημερινά εδώ ως τις 6 Ιανουαρίου.

8. Όσο για την αγορά του Spittelberg, μπορεί να μην είναι μεγάλη αλλά χαρακτηρίζεται από τους λιλιπούτειους μικρούς της διαδρόμους ανάμεσα στους οποίους θα βρούμε επίσης μοναδικούς θησαυρούς αλλά και πεντανόστιμες προτάσεις για κάθε μας όρεξη.

9. Κι αν όλες τις παραπάνω αγορές τις έχετε ήδη επισκεφθεί, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τις καινούριες προτάσεις της Βιέννης, εκείνη που θα βρείτε στην Stephansplatz στην καρδιά του ιστορικού κέντρου με 26 stand αλλά και στην Naschmarkt η οποία είναι αρκετά μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα!
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!