Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Περιγραφή

Σχετικά εύκολη συνταγή και ένας ωραίος τρόπος να "πασάρετε" τα μπρόκολα στα μικρά και μεγάλα παιδάκια!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μπρόκολα χωρισμένα σε μικρές φουντίτσες
  • 2 καρότα σε λωρίδες κομμένες με τον αποφλοιωτή λαχανικών (το εργαλείο που μοιάζει με ύψιλον)
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρμ. ζαμπόν σε λωρίδες
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για την κρέμα:
  • 750 γρμ. γάλα (3 γεμάτα ποτήρια)
  • 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 200 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι (ιδανικό με 10% λιπαρά)
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή κασέρι ή γκούντα)
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε μπρόκολα-πιπεριές-καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
  2. Τα αφήνουμε 7' για να μαλακώσουν λίγο.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  4. Τα βάζουμε σε μακρόστενο πυρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και σκορπίζουμε επάνω τους τις λωρίδες ζαμπόν περιχύνοντας το λάδι.
  5. Για την μπεσαμέλ ,ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπωλάκι διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουερ.
  6. Λίγο λίγο το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα να πήξει το μίγμα
  7. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά και με την βοήθεια ενός πιρουνιού βοηθάμε την κρέμα να προχωρήσει λίγο κάτω.
  9. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή αν θέλουμε τριμμένο τυρί και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-45' να πάρει χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το δοκίμασα με σκληρό τυρί Δανίας, και κράτησα λίγο για πάνω από την φρυγανιά αλλά πιστεύω ότι καλύτερο θα είναι με παρμεζάνα.

 http://www.sintagespareas.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!