Μετά το Twitter και το Facebook θα υιοθετήσει μόνιμα το μοντέλο της τηλεργασίας ακόμη και μετά την άρση του lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας τη επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επιταχύνοντας την αποκέντρωση της εταιρείας από τη Σίλικον Βάλεϊ.
Η εταιρεία θα υιοθετήσει μια “πιο μετρημένη προσέγγιση” με τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους βάσει της εργασίας και της προηγούμενης αποδοτικότητάς τους και όρισε την 1η Ιανουαρίου 2021 ως καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι εργαζόμενοι τη νέα τους έδρα.
Η Facebook είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα προς την τηλεργασία και προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την εργασιακή κουλτούρα στην εποχή μετά τον κορονοϊό.
Όμως η Facebook, μια πολύ μεγαλύτερη εταιρεία με σχεδόν 50.000 εργαζόμενους, πήγε ένα βήμα παρακάτω παρουσιάζοντας μια νέα δομή για την τηλεργασία. Η απόφασή της αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, όπου η γρήγορη ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα έχει προκαλέσει προβλήματα στις περιφερειακές υποδομές.
Η Facebook, που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει τα σχέδιά της να προσλάβει 10.000 μηναχικούς και εργαζόμενους παραγωγής φέτος, θα χτίσει και νέα “hubs” στην Ατλάντα, το Ντάλας και το Ντένβερ, όπου οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι θα μπορούν να συναντώνται όταν χρειάζεται.
Εσωτερικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι περίπου το 60% των εργαζόμενων στο Facebook θα προτιμούσαν να έχουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην εργασία, συνδυάζοντας την τηλεργασία με την εργασία από το γραφείο, εξήγησε ο Ζάκερμπεργκ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου