Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Τα καλύτερα tips για πιο εύκολο σιδέρωμαΠροσοχή στο στύψιμο

Προγραμματίστε ένα ελαφρύ στύψιμο αντί για το συνηθισμένο, ώστε τα ρούχα ν’ απλωθούν πιο υγρά απ’ ότι συνήθως. Όταν στεγνώσουν θα έχουν λιγότερες ζάρες, άρα και λιγότερη ανάγκη για σιδέρωμα.

Η σωστή… ιεράρχηση

Βάλτε τα ρούχα ανά είδος υφάσματος, ώστε να ξεκινήσετε με εκείνα που θέλουν χαμηλότερη θερμοκρασία και σιδερώνονται πιο γρήγορα και να τελειώσετε μ’ εκείνα που απαιτούν υψηλότερη.

Και η σωστή τοποθέτηση

Σιδερώνετε τα ρούχα κατά προτίμηση από την ανάποδη, για να αποφύγετε τη «γυαλάδα» , ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα ρούχα. Στα ευαίσθητα υφάσματα που επιδέχονται σιδέρωμα προτιμήστε να ακουμπάτε από πάνω ένα πανί (π.χ. μία καθαρή μαξιλαροθήκη), για να μην ακουμπά το σίδερο απευθείας σε αυτά.

Πρώτα το δίπλωμα

Διπλώστε τα ρούχα όπως πρέπει κατά το μάζεμα και τακτοποιήστε τα κάπου μέχρι την ώρα του σιδερώματος. Θα παρατηρήσετε ότι με το χρόνο θα «κάθονται» καλύτερα στο σχήμα που θέλετε, και άρα θα θέλουν λιγότερο σίδερο. Ο κανόνας δεν ισχύει για τα πουκάμισα.

Σεντόνι… διπλής χρήσης

Διπλώστε το σεντόνι στη μέση ή στα τέσσερα και απλώστε το επάνω στη σιδερώστρα ως σιδερόπανο. Συνεχίστε το σιδέρωμα σα να μη συμβαίνει τίποτα, αλλάζοντάς του θέση μέχρι να σιδερωθεί εντελώς, ενώ εσείς σιδερώνετε τα άλλα ρούχα πάνω του.

Να στο τυλίξω σε αλουμινόχαρτο;

Απλώστε ένα μακρύ φύλλο αλουμινόχαρτου σε όλο το μήκος της σιδερώστρας κάτω από το κάλυμμα και ξεκινήστε το σιδέρωμα, χωρίς όμως να αλλάζετε πλευρά στα ρούχα. Έτσι την ώρα που σιδερώνετε τη μία πλευρά με το σίδερο θα σιδερώνεται και η άλλη από κάτω.

Το σωστό σιδέρωμα για το πουκάμισο

Για να κάνετε το σιδέρωμα πουκαμίσων λίγο πιο εύκολο ξεκινήστε όσο το πουκάμισο είναι ακόμα νωπό, παίρνοντάς το απευθείας από την απλώστρα. Αν το διπλώσετε και το αφήσετε έτσι για μέρες θα είναι πολύ πιο δύσκολο να σιδερώσετε τα τσαλακωμένα σημεία.

Υγρή πετσέτα που θες

Αν ένα ρούχο έχει λίγες ζάρες, πάρτε μια πετσέτα, βρέξτε την και τρίψτε την επάνω στο σημείο που χρειάζεται σιδέρωμα. Μετά από λίγο οι ζάρες θα εξαφανιστούν.

Σιδέρωμα… χωρίς σίδερο

Κι όμως γίνεται. Βάλτε το πιστολάκι στην πρίζα και φυσήξτε με αυτό το τσαλακωμένο ρούχο, στην μεσαία ταχύτητα. Κρατήστε το σε μια σταθερή απόσταση για λίγα λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι το ρούχο σας θα μοιάζει σύντομα με σιδερωμένο.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!